w3Lc0m3


Tuesday, April 27, 2010

5h0ud i qUit fr0M StudY??

aku rsa nyesal plk pilh kos netcntric..
trlmpau byk mmbaca..xcm dploma dlu..
dploma dlu byk gk la sbject yg prlu fhm cncept je..
skrg dgree kna byk mmbca fact..
aku pnye bidang hnya ssuai kt IPTS je..
cz IPTS klu amek bdang kmputer,byk dk gna skill je..
aku tgk mmber aku yg dri IPTS,besh je..
xde nk carry bku tbal2 ke sna cni..
ltih la..aku ltih mmbca..fed up!!!!!!!!!!!!
aku pilh kos ni sbb imagine juz byk men ngn srver..
iaitu coding cm php,asp,xml,web dsigning ke command linux for srver ke..
tp nth bljr ape pn aku xtau..sume nk bca je xabs2..huhu..
aku buntu skrg..anybody can help me???huhu

Sunday, April 25, 2010

Chinese Bidder Wants Rafael Benitez To Stay If His Consortium Buys Liverpool

Chinese businessman Kenneth Huang has confessed he is in talks to buy Liverpool and that manager Rafael Benitez remains at the centre of his £500 million masterplan.

Huang is heading a consortium interested in ending the ownership deadlock at Anfield and has been given access to the club’s accounts by current top-brass Tom Hicks and George Gillett.

The former Wall Street broker expects talks to reach a conclusion in the next two months and has already told Benitez his job at the club's helm is safe if he takes control.

Such early reassurances have been viewed as an attempt to prevent the Spaniard jumping ship and joining Italian giants Juventus this summer.

“Negotiations have taken place over the last few months and we are at a crucial stage," Huang told the Sunday Mirror.

“I really hope it turns out to be a successful bid. Right now my audit team is examining the books and my legal team is in close contact with theirs.

“We have a fierce competitor in the Middle East, but it could be finalised in June.

“I was first approached [to buy Liverpool] in 2008 when I was in Singapore attending a Formula One Grand Prix, but the asking price was one billion US dollars.

“It was totally unreasonable so I turned it down. The asking price has dropped significantly since then and we are talking again.

“I want Liverpool to win the Champions League and Premier League and I think [Rafael] Benitez is a very good coach.”

Benitez’s agent Manuel Garcia Quilon conceded last week that the Spaniard had spoken to a potential Chinese investor and would play a pivotal role in the future plans of the prospective new owners.

However, reports in Italy have suggested the tactician is close to penning a £5 million-a-year deal to manage the Old Lady in

Quilon has met with Juve officials and the Liverpool boss has been given a deadline of May 10 to decide his future.

Saturday, April 24, 2010

my frst paper for this sem

stu paper dh lpas..mslahnya aku xbrpa puas at..
sbb paper td aku trget A..the only one can gve me a gd pointer 4 this sem..
but then..............huhu...whats wrong wif me....
td tba2 blur..leh plk trlpa n los track 2 answr the question..huhu..
so now im must push myself to stdyhard for another sbject that really tough..huhu..
hope i can do it..

nnpaknya xda intrnet la nnt...huhu

ANNOUNCEMENT
INTERNET SERVICES DISRUPTION DUE TO CABLE WORKS ON SMW4

Telekom Malaysia Berhad (TM) wishes to announce that its consortium members have detected a cable fault on the Southeast Asia-Middle East-Western Europe 4 (SMW4) submarine cable network between Alexandria in Egypt and Palermo in Italy linking Malaysia to Europe and the United States (US). The consortium will be carrying out repair works on site on Saturday, 24 April 2010 and it is expected to be completed on Sunday, 2 May 2010.

During the restoration process, there will be some interruption to the traffic to Europe and the US carried through that cable. TM is taking active steps to minimize disruptions; we have added additional links on other routes and coordinated with other international carriers in order to provide additional bandwidth for our customers.

Despite these initiatives, customers using Internet services nationwide may experience some degree of service degradation such as slow browsing while accessing international websites. Customers using Virtual Private Network (VPN) and other critical business applications linked to Europe and the US will be assured minimal degradation of service, if any.

TM will provide necessary updates on the progress of the restoration works, and would like to elicit feedback from our customers on the quality of service experienced.

We apologize for any inconveniences caused by this disruption, whilst at the same time, would like to assure customers that we are undertaking all necessary measures to ensure that customers experience uninterrupted service.

TM wishes to thank its customers for their understanding and patience during the affected period. Meanwhile, customers can call TM at 100 and select “Technical Assistance” or e-mail us at help@tm.com.my for any Internet related problems.

Friday, April 23, 2010

Takkan ku menyerah kalah

tjuk lgu ni bukn brdsarkn tjuk post ni..tp aku lbey ska TAKKAN KU MENYERAH KALAH...ni utk motivate diri spya jgn mudh gve up ngn apa jua kta lkukan..yg amek fnal exam pn ssuai ngn keyword ni..so strggle now!!!~exclusive from me to all my visitor



Lirik Pelita – A.P.I (OST Hooperz)

Tak pernah sesaat daku meragui
Apa yang telah daku temui selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
Apa yang telah aku nikmati
Apa ku alami
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Tak pernah sesaat aku mencurigai
Apa yang telah aku kecapi setakat ini
Tiba saatnya kan ku tangisi
Pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
Selagi hayat dikandung badan

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Kan ku pancarkan cahaya seperti pelita
Ke serata dunia yang gelap gelita
Sehingga hembusan nafas yang terakhir

Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku belum ditimpa uzur
Pantang datuk nenek moyangku berundur

Takkan ku menyerah kalah walau mimpiku musnah
Harapanku hancur sayapku patah
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya seperti pelita ke serata dunia
Seperti cahaya


ihsan dari Pelita – A.P.I Lirik @ Lirikami

kHas UtK 0rg BujAng tTg M33 segEra..haha

GEORGETOWN - Senang didapati, mudah disediakan pada bila-bila masa dan harga murah antara faktor mi segera menjadi pilihan khususnya pelajar apabila lapar di waktu malam ketika mengulang kaji pelajaran.

Bagaimanapun, masih ramai yang tidak menyedari makanan segera ini boleh memudaratkan kesihatan dan kajian mendapati ia boleh menyebabkan penggemarnya mendapat pelbagai penyakit kronik seperti serangan jantung, strok, kerosakan buah pinggang dan kanser.

Presiden Persatuan Pengguna Pulau Pinang (CAP), S M Mohamed Idris berkata, kajian CAP ke atas 10 sampel mi segera mendapati tiga daripadanya mengandungi natrium melebihi 1,000 miligram sedangkan saranan untuk orang dewasa dan kanak-kanak berusia empat tahun adalah 2,400 miligram sehari.

“Pengambilan mi segera boleh menyebabkan pengambilan garam yang berlebihan kerana natrium sering ditambah dalam makanan harian kita dan mi segera adalah makanan yang menjalani pelbagai peringkat pemprosesan tanpa sebarang khasiat makanan.

“Mi segera adalah makanan remeh yang mengandungi karbohidrat, natrium dan pelbagai penambah perisa selain rendah khasiat seperti serat, vitamin dan galian. Perisa sup juga mengandungi ‘Monosodium Glutamate’ (MSG) yang berperanan menjadikan perisanya benar-benar tulen,” katanya pada sidang media semalam.

Thursday, April 22, 2010

jadikan one drop perfume sbg pilihan no1 anda!!!

KEPADA SESIAPA YANG BERMINAT UNTUK MEMBELI ONE DROP PERFUME..SILA HUBUNGI SAYA..UTK SET BIASA HANYA RM34..
JIKALAU BELI 5KOTAK RM165 + DAPAT HARGA LAGI MURAH DARI RM34 SEKOTAK UNTUK PEMBELIAN SETERUSNYA..CALL ME
019-5073069(DIN)

apa jd Ngn M00d aku??

3 days to go..but im stil don have a stdy mood..
i cant do it..why??why??
plz help me..mayb umo mcm ni dh mula rsa tnggngjwb..
i mean utk cari duit sndiri..
not depends on family..
i like to find a job..to do a bsnes..
i want to make an investmnt..
the trget is b4 im fnish my stdy,i have an own asset..
so plz come to me..i want to stdy..
after fnish,cme back my mood bsnes..
chaiyok!!!!

Monday, April 19, 2010

s3t bAru!!!



SET BARU INI DIJUAL PD HARGA YG SAMA DGN SET BIASA IAITU RM34...
DGN PROMOSI SKRG BELI 5 KOTAK SET BIASA HANYA PD HARGA RM165 SHJ!!!

Gd LucK!!!!

Monday, April 12, 2010

Dur!an Bel@nd@ - Ub@t K@n53r

Durian Belanda atau Soursop, buah dari pohon Graviola adalah pembunuh semulajadi sel kanser yang ajaib dengan 10 ribu kali lebih kuat dari pada terapi kemo. Tapi kenapa kita tidak tahu?

Kerana salah satu perusahaan dunia telah menutup rahsia penemuan penyelidikan tentang khasiat buah ini sebaik mungkin, mereka ingin agar dana penyelidikan yang dikeluarkan sangat besar, selama bertahun-tahun, ditambah pula keuntungan yang melimpah dengan cara menjadikan pohon Graviola Sintetis sebagai bahan utama ubat rawatan kanser.

Pohonnya rendah, di Brazil dinamai 'Graviola', di Sepanyol 'Guanabana' bahasa Inggeris dipanggil 'Soursop'. Di Indonesia , dikenali sebagai buah Sirsak manakala di Malaysia dipanggil sebagai Durian Belanda. Buahnya agak besar, kulitnya berduri lembut, isi buah berwarna putih, rasanya masam-masam manis , dimakan dengan cara membuka kulitnya atau dibuat jus.

Khasiat dari buah durian belanda ini memberikan kesan anti tumor / kanser yang sangat kuat, dan terbukti secara perubatan menyembuhkan segala jenis kanser. Selain menyembuhkan kanser, buah ini juga berfungsi sebagai anti bakteria, anti fungus , berkesan melawan berbagai jenis parasit dan cacing, menurunkan tekanan darah tinggi, kemurungan, stress, dan menormalkan kembali sistem saraf yang kurang baik.

Salah satu contoh betapa pentingnya kewujudan Institut Sains Kesihatan bagi orang-orang Amerika adalah kerana institut ini telah membuka tabir rahsia buah ajaib ini. Fakta yang membingungkankan adalah: Jauh dipedalaman hutan Amazon, tumbuh 'pohon ajaib', yang akan merubah cara berfikir anda, doktor anda, dan dunia mengenai proses penyembuhan kanser dan harapan untuk bertahan hidup.

Hasil penyelidikan membuktikan “pohon ajaib” dan buahnya ini :

i) Menyerang sel kanser secara efektif dan semulajadi, TANPA rasa mual, berat badan turun, rambut gugur, seperti yang terjadi pada terapi kemo.

ii) Melindungi sistem kekebalan tubuh dan mencegah dari jangkitan yang mematikan.
iii) Pesakit merasakan lebih kuat, lebih sihat selama proses perawatan / penyembuhan.

iv) Menambah tenaga dan penampilan fizikal semakin bertambah baik.

Sumber berita sangat mengejutkan ini berasal dari salah satu pengeluar farmasi terbesar di Amerika . Buah Graviola telah diuji lebih dari 20 makmal, sejak tahun 1970-an hingga beberapa tahun berikutnya. Hasil ujikaji dari ekstrak (sari) buah ini adalah :

1. Secara berkesan memilih sasaran dan membunuh sel jahat dari 12 jenis kanser yang berbeza, diantaranya kanser : Usus Besar , Payu Dara , Prostat, Paru-Paru dan Pankreas.

2. Daya kerjanya 10,000 kali lebih kuat dalam memperlambatkan pertumbuhan sel kanser dibandingkan dengan Adriamycin dan Terapi Kemo yang biasa digunakan!

3. Tidak seperti terapi kemo, ekstrak buah ini secara selektif hanya memburu dan membunuh sel-sel jahat dan TIDAK membahayakan atau membunuh sel-sel yang sihat.

Penyelidikan telah dilakukan secara ekstensif pada pohon “ajaib” ini,selama bertahun-tahun tapi kenapa kita tidak tahu langsung mengenai hal ini ? Jawabnya adalah : Begitu mudah kesihatan kita, kehidupan kita, dikendalikan oleh yang memiliki wang dan kekuasaan!

Salah satu perusahaan ubat terbesar di Amerika dengan aset jutaan dollar melakukan penyelidikan luar biasa pada pohon Graviola yang tumbuh dihutan Amazon ini. Ternyata beberapa bahagian dari pohon ini : kulit kayu, akar, daun, isi buah dan bijinya, selama berabad-abad lamanya telah menjadi penawar bagi suku Indian di Amerika Selatan untuk menyembuhkan : sakit jantung, asma, masalah berkaitan hati dan rematik. Dengan bukti-bukti ilmiah yang minimum, perusahaan yang mengumpulkan dana dan sumber usaha manusia yang sangat besar bagi tujuan melakukan penyelidikan dan berbagai ujian. Hasilnya sangat menakjubkan. Graviola secara ilmiah telah terbukti sebagai agen pembunuh sel kanser yang berkesan !

Tapi… kisah Graviola hampir berakhir disini. Kenapa?

Dibawah undang-undang persekutuan, sumber bahan semulajadi untuk ubat adalah DILARANG dipatentkan.

Perusahaan menghadapi masalah besar dan mereka berusaha sedaya upaya dengan pembiayaan sangat besar untuk membuat klon tiruan dari Graviola ini agar ianya dapat dipatentkan sehingga dana yang dikeluarkan untuk penyelidikan dan ujian dapat dituntut dan bahkan mengaup keuntungan besar. Tapi usaha ini tidak berhasil kerana Graviola tidak berjaya diklon. Perusahaan gigit jari setelah mengeluarkan dana jutaan dolar untuk usaha penyelidikan mereka.

Ketika mimpi untuk mendapatkan keuntungan besar beransur-ansur pudar, kegiatan penyelidikan juga turut berhenti. Lebih parah lagi, perusahaan menutup projek ini dan memutuskan untuk TIDAK menerbitkan hasil penyelidikan ini.

Beruntunglah, ada salah seorang ilmuwan dari kumpulan penyelidik tidak sanggup melihat kekejaman ini terjadi. Dengan mengorbankan kerjayanya, dia menghubungi sebuah perusahaan yang biasa mengumpulkan bahan-bahan bersumberkan semulajadi dari hutan Amazon untuk penghasilan penawar.

Ketika para pakar penyelidik dari Institut Sains Kesihatan mendengar berita keajaiban Graviola, mereka mulai lakukan usaha penyelidikan. Hasilnya sangat mengejutkan. Graviola terbukti sebagai pohon pembunuh sel kanser yang berkesan.
The National Cancer Institute mulakan penyelidikan ilmiah yang pertama pada tahun 1976. Hasilnya membuktikan bahawa daun dan batang kayu Graviola mampu menyerang dan menghancurkan sel-sel jahat kanser. Sayangnya hasil ini hanya untuk keperluan dalaman dan tidak dihebahkan.

Sejak 1976, Graviola telah terbukti sebagai pembunuh sel kanser yang luar biasa pada ujikaji yang dilakukan oleh 20 makmal bebas yang berbeza.

Satu kajian yang dihasilkan oleh the Journal of Natural Products menyatakan bahawa kajian yang dilakukan oleh Catholic University di Korea Selatan, mendakwa bahawa salah satu unsur kimia yang terkandung di dalam Graviola, mampu memilih, membezakan dan membunuh sel kanser usus besar dengan 10,000 kali lebih kuat berbanding dengan Adriamycin dan terapi kemo!

Sebuah kajian di Purdue University pula membuktikan bahwa daun Graviola mampu membunuh sel kanser secara berkesan, terutama sel kanser: Prostat, Pankreas, dan Paru-paru.

Setelah hampir 7 tahun tidak ada berita mengenai Graviola, akhirnya berita keajaiban ini pecah juga, melalui informasi dari Lembaga-lembaga seperti disebutkan terdahulu.

Kisah lengkap tentang Graviola, dimana memperolehnya, dan bagaimana cara memanfaatkannya, dapat dijumpai dalam Beyond Chemotherapy: New Cancer Killers, Safe as Mother’s milk, sebagai bonus istimewa percuma terbitan Health Sciences Institute. Sekarang anda tahu manfaat durian belanda yang luar biasa ini. Rasanya manis-manis masam begitu menyegarkan. Buah yang 100% semulajadi tanpa sebarang kesan sampingan. Sebarkan maklumat berharga ini kepada keluarga, saudara, sahabat dan teman yang anda kasihi.

B3z@ anTAr@ M3ntEg@ n Maj3R1n

Marjerin pada asalnya bahan yang dihasilkan bagi menggemukkan ayam belanda (turkey). Apabila ia menyebabkan kematian kepada haiwan terbabit, orang yang melabur wang mereka dalam kajian itu mahukan wang mereka semula lalu memerah otak untuk mencari jalan apa yang mahu dibuat dengan barangan tersebut bagi mendapat semula wang pelaburan mereka.

Ianya adalah sebatian bahan berwarna putih yang tidak menyelerakan lalu mereka tambah pewarna kuning dan menjual kepada orang ramai sebagai ganti mentega. Suka tak? Mereka dengan liciknya telah menghasilkan marjerin dengan pelbagai perasa baru.

TAHUKAH ANDA ...perbezaan antara marjerin dan mentega?

Bacalah sehingga ke akhirnya…anda tentu tertarik! Kedua-duanya mempunyai jumlah kalori yang sama. Mentega sedikit tinggi kandungan lemak tepunya sebanyak 8 gram berbanding 5 gram pada marjerin. Dengan memakan marjerin boleh meningkatkan penyakit jantung pada wanita sebanyak 53% berbanding memakan jumlah sama mentega, menurut Kajian Perubatan Harvard yang terbaru.

Memakan mentega meningkatkan penyerapan banyak nutrien lain dalam makanan. Mentega mempunyai banyak faedah nutrisi berbanding marjerin kerana ia adalah makanan tambah nilai!

Mentega lebih enak berbanding marjerin dan ia boleh menaikkan rasa makanan lain. Mentega sudah pun wujud selama berabad-abad sedangkan marjerin terhasil kurang dari 100 tahun.

Dan sekarang kita bercakap tentang marjerin. Ia sangat tinggi kandungan asid lemak Trans. Meningkatkan risiko penyakit jantung koronari sebanyak tiga kali ganda. Ia meningkatkan kolesterol total serta LDL (kolesterol berbahaya) dan menurunkan HDL (kolesterol bagus). Marjerin menaikkan risiko penyakit barah sebanyak lima kali ganda. Ia mengurangkan jumlah susu badan. Ia juga merendahkan respons pertahanan tubuh serta keberkesanan insulin semula jadi badan.

Dan ini ialah fakta yang paling membimbangkan … INI IALAH BAHAGIAN YANG SANGAT MENARIK!

Marjerin hanya kekurangan SATU MOLEKUL untuk menjadi PLASTIK. Fakta ini sahaja sudah cukup membuatkan saya mengelak dari memakan marjerin seumur hidup saya dan setiap barangan yang melalui proses hidrogenasi (ia bermakna hidrogen ditambah, mengubah struktur molekul bahan).

Anda boleh cuba melakukan ujikaji ini:

Belilah satu mangkuk marjerin dan tinggalkan ia dalam garaj mahupun tempat teduh. Dalam masa dua hari anda akan dapati dua perkara berikut:

*tiada lalat yang menghurung, tidak juga lalat buah akan menghampirinya (ia sepatutnya memberitahu sesuatu kepada anda)

*ianya tidak akan membusuk atau bertukar baunya kerana ia tiada nilai-nilai nutrisi; tidak akan ada apa yang tumbuh atasnya. Hatta satu mikroorganisma juga tidak akan membiak atasnya. Kenapa? Kerana ia sangat hampir kepada plastik. Mahukah anda meleburkan Tupperware dan menyapu ia ke atas roti anda?

Dipetik dari Rense.com

Thursday, April 8, 2010

F0110w3r Yg ke-20

TAHNIAH!!!!


KEPADA USER YG BRNAMA MOMOQUE'S
ANDA DAH TERPILIH UNTUK MEMENANGI
HADIAH YANG TELAH DITAWARKAN..

PLZ CONTACT ME FOR MORE INFORMATION..HEHE