w3Lc0m3


Monday, May 7, 2012

Rasulullah sorg yg pengotor???


dlm video ni plg aku marah bila ada suara yg argue pasal janggut pd mnit 6:05..

 "bersih kpala otak kau bersih..janggut pn xbercukur..bersih apa"..

ni statement yg sgt jijik..janggut adalah Sunnah..
adakh Rasulullah pngotor?? sbb Rasulullah pn smpan janggut..
plz jgn taksub dgn politik shngga mnghina sunnah Rasulullah...
ooiiii bangang..klu anti-Bersih pn,jgn la dk kutuk Sunnah..
jgn dk brlagak kata nk prjuangkn Islam la apa la tp dk kutuk Sunnah..
wlaupn aku xalim,xbrsngkok tp aku rspect Sunnah..
bodoh piang pnya org hampa ni..

Thursday, May 3, 2012

aku benci paper yg siar bnda lucah

ha amek kau..bodoh pnya paper..demi politik snggup siar benda lucah kt paper..sdgkn paper dberikan d peringkat skolah n ada gk yg dberi kt tadika utk mndidik diorg minat mmbaca..tp...p2tkh kita bg diorg tgk pasal lucah kt paper trsebut??memg bangang paper skrg..BODOH!!!!memg aku marah btol ttg hal ni..sriusly aku anti terus paper2 ni..wt malu ja..bukn stakat paper shj..semua media yg ska involve bnda cmni p2t dihapuskan..mana MUFTI??dk diam mkn gaji buta je ka??sdgkn isu agama ni hampa kna handle tau x??igt!!!korg adalah level yg akn dsoal dahulu ttg hal ni di akhirat kelak..chill~~~




Sapa ada beli paper semalam? 

Buat pertama kalinya dalam sejarah utusan dan kosmo menyiarkan gambar lucah yang dipercayai membabitkan

Tuesday, April 24, 2012

tudung bukn aurat?????

tadaaa....rleks semua..tajuk post kali ni mest ada yg plik bin hairan..
sbnarnya aku post pasal hal ni sbb makin ari makin plik org kt negara kita ni..
isu yg sbnarnya ialah kita trlmpau d didik dari kcik dgr statement psal tudung ni..
cntohnya klu kita tgk movie or drama,kkdg aku trgelak gk ngn statement diorg..
"tgk awek 2,bgus kn..ttup aurat.."..mlas la nk bgtau drama apa kn..
padahal awek 2 pkai tdung half cut ja pn..pergh..half cut plk..
cm ayat modify kreta plk...hehe..

korg fhm x half cut cmna??half cut ni jnis pkai scarf or apa ek..
nk pnggil pn xreti cz prmpuan ni mcm2 aksesori ada..
jnis pkai tudung yg tutup stngah je..ps2 nmpak jambul rambut kt dpn..haha..
2 dh kata ttup aurat??so budaya ni dh brleluasa sgt kt ngara kita ni..
asal letak 'something' atas kpala trus pnggil ttup aurat..
tlg ubahkn statement 2..bhaya tau dari sudut agama..
nk kata aku ni hebat agama,xde la sgt..juz nk brkngsi crita je la..
sbnarnya prmpuan ni p2t ttup aurat..means bukn ttup kpala ja..
aurat prmpuan ni bleh d katakn 90% - 95%

Sunday, April 22, 2012

tunang??nikah??kawen??

dsbbkn umo aku dh mmasuki 24,jd aku dh mula lh mndekati ngn ilmu agama..
tmbahan plk skrg aku dh abs bljar n xsmbung master lg..
so nk tnggu smpai bila baru nk bljar ttg ilmu agama..
espcially yg laki kt luar sana la..smpai bila hmpa nk rjin bljr ilmu agama??
dk buru dunia ja..ilmu agama sgt pnting bila anda nk kwen cz anda akn jd pmimpin kpd isteri..
jd pmimpin dari semua aspek..n plg pnting,bila ksalahan isteri ttg isu agama,si suami yg tnggung tau..
so be prepared la..jgn tau nk kwen sbb nafsu ja..apa la..wt malu kaum laki ja..


so aku post bukn pa..
nk crita ckit pasal prosedur kwen dlm islam cz kita tgk skrg org ska mlbihi kn adat dari ibadat..
dsbbkn adat la mmbuatkn ramai laki sngsara cz nk kna kmpul duit yg byk tahap gaban 2...
padahal adat bukn mmbhagiakn suami isteri, tp ibadat yg mmbahagiakn..undrstand??
kita tgk knduri kawen dh la..gila2 nk wt..
2 xmasuk lg dgn pelamin la apa la..padahal sumenya 2 adat ja..
bukn ada pn..


ada yg siap wt adat agama lain spt

Monday, April 16, 2012

Geng Mansuhkan PTPTN vs Geng Anti-Mansuh PTPTN

jeng3..mest agk plik kn knapa aku dh lama xpost n tiba2 aku post tajuk ni..hehe sbnarnya aku tgk hal ni memg timbul byk persoalan..
sbg sorg yg intelektual, mest kena mngetahui or mndengar dari kdua2 belah pihak..kn?kn?

so jikalau anda mndngar sbelah pihak ja yakni dk percaya pd utusan n tv3 shj, aku berani ptong kuku pnjang la mest fhaman anda terpesong..
cz dh dgr sblah pihak shj.. aku post ni sbnarnya ada yg aku skong n ada yg aku xskong ttg prmansuhan PTPTN ni..
ok...first aku nk timbulkn isu yg fahaman yg terpesong..

Sunday, December 25, 2011

im come back!!!

slamat...slamat...slamat...err...slamat pe ek..bukn slamat mnymbut krismas kcz im a muslim.. xleh wish like that..so aku nk say slamat mmbaca post aku yg ni cz lama dh aku xpost ni.. mklum la mnggu ni cuti 3ari..ps2 dh hjung thun ni kn..kna la post gk.. aku sbnarnya nk kngsi yg aku slamat mmenuhi apa yg aku hndak 4 ths year.. Alhamdulillah..stop,stop,stop!!!aku bukn nk bngga k.. sbnrnya aku nk kita msing2 ada target n usaha utk capaikn apa yg kita nk..mcm mna nk capai kn?? kna la kuat brusaha..sllunya org yg kuat brusaha utk dptkn apa yg dia impikn ialah org yg dh mmpunyai prinsip hdup.. smpai bila kiat p2t brgntung pd org...kita perlu brdikari gk satu ari nnt.. apa2 pn aku sbnarnya xtau sgt nk taip apa..mklumla...bz kje..bru msuk alam pkrjaan kn.. so kna bljr byk la utk biasakn diri ni..akhir kata kita kna byk brusaha..jd kn angan2 sbg stu cabaran.. jgn jd kn ia sbg angan2 yg xg ke mana2..so majulh kita utk agama n bngsa...hehe

Sunday, November 27, 2011

saman parking zalim??

tjuk ni aku wt ringkas ja...mest ada org yg fhm lain kn..sbnrnya aku nk shar yg aku pnh trdngar kuliah agama mnyatakan yg mmberi saman trhdap org yg dh byr parking adalah slah stu sifat krjaan yg zalim..fham x??mest ada yg msih blur lg kn..ok2..aku trang bg smpai korg semua fhm ttg ni..cntohnya k....klu prking kna kn 50sen utk stngh jam..suddenly kta hnya dk 5minit shj..adakah duit kita akn dpulang balik cz kita dk 5minit shj..bukn 30mnit..tntu tidak kn..klu ada,let me know..memg trbaek la mjlis daerah korg..ok..skrg aku nk kaitkn ngn apa yg dkatakn zalim k..nex cntoh is klu kta nita nk ltak dlm stngah jam..so kta letak la 50sen..suddenly urusan kt bank mkn msa 35minit..bila balik kt kreta kita tgk dh ada kna saman sbb trlbey 5minit...ni lh yg dkatakn zalim!!!bnda ni semua dtujukn pd pmerintah ssuatu tmpat..cntohnya klu majlis bndaraya kuala afrika yg wt sdemikian maka pmmimpin yg mmrintah d bndaraya trsebut adalah pmimpin yg dkategorikan zalim..klu yg private pnya xleh dkategorikn zalim sbb bukn dia yg mmrintah kwasan trsbut..so fhm x skrg??ni lh yg dkatakn nk jd pmimpin bukn snang..smpai tnggunjwb prking kreta pn dia kna jga..2 pn ada org yg snggup brgaduh demi jwtan n pngkat sbg pmimpin..diorg hnya pndang pd duit..tp cba kita pndang tnggungjwb..so renung2kn n slmat bramal..hehe

Saturday, October 22, 2011

mari kita renung sejenak...........

dk bca byk org mluahkn rsa puas bila gadaffi mninggal..benarkah dia tali barut israel??klu btol dia tali barut israel,knapa NATO tlg pmberontak??p2tnya NATO tlg gadaffi sbb dia tali barut israel..ni lh yg d namakn knspirasi..sjauh mna kbnaran ni?kna tnya org LIBYA dari prcya brita CNN,aljazera n sbgainya...bg aku kta hnya mmpu brdoa spya lindungilh pmmpin yg mnegakkn islam,ngara kita d pimpin sorg pmimpin yg akn kuatkn aqidah kita spaya rkyat d ngara kita xmudah tr mkn fitnah yg dlontar oleh pihak zionist...ni lh yg dnamakn dajal sblm djal oleh junjungan besar RASULULLAH...knapa??sbb org akn prepare pngtahuan ttg dajal..tp xprepare utk mnusia yg brtopeng kn dajal..d smping itu sbg umat islam kta p2t jihad wlaupn bukn skrg dlm pprangan..abs jihad apa??jihad ekonomi...aqidah sseorg akn mudah trbntuk slah stunya dari pmkanan..cthnya spe yg snggup brjihad utk xbli KFC apabila bau ksdapan KFC???wlaupn xda prsaing yg ssedap KFC kta p2t jgn beli sbb ni yg dnamakn jihad..klu KFC kta xmmpu tahan,apatah lg hidangan yg dajal akn hidang kita nnt dlm keadaan xda mknan lngsung nnt...hnya brzikr shj mknan org briman msa wujudnya dajal nnt...so sbg umat islam akn mnyeru semua trmsuk diri sndiri jga lh pmknan kita dari mmbeli mknan yg dtg dari israel n yg pnting ialah adakah logo halal yg d sahkan...ssngguhnya aku ni bukn la org yg kuat agama..tp aku cba utk jihad eknomi cz bila jihad eknomi Insyaallah kta akn trdorong utk kuatkn agama..

Friday, October 21, 2011

skadar share ilmu pngetahuan pd arini

tazkirah sabtu->slepas trbaca dari buku agama tajuk pe nth..tp memg psal sdekah la tjuk buku 2..stiap ari kita sgt d galakkn brsedekah wlaupn hnya snyuman..tp lbey baik brsdekah ilmu ni lh yg lbey afdol..klu kdkut ilmu adalh glongon yg riak n smbong..brlumba2lh kita brsdekah ilmu krana sdekah ilmu adalh slah stu amal jariah gk..mcm mna ngn lcturer msa stdy dlu yg ska sruh kita cari sndiri dari tnya dia??2 brdsarkn niat dia sama ada dia ada niat baik or dia kdekut gk..ni kbnyakkn sifat yg trdpat pd glongan mlayu yg xnk org len hebat dari dia..nk dia sorg je yg hebat..bukn nk mngata tp realiti..sriusly aku sgt bnci ngn org yg kedekut ilmu sbb dia prasan yg ilmu 2 mcm milik dia..sdgkn dlm islam ilmu tdak boleh d jual beli..nmpak kn yg Allah sruh kita share ilmu..bila sbut psal sdekah plk,ia sgt byk definisi..taukh anda yg sdekah bleh mnyelamatkn kita dari sbrg bencana??klu nk crita dlm blog ni xabis la aku mnaip..tp kita bleh mngetahui sma ada org 2 sorg yg kdekut or x..mcm mna nk tau??slah stunya bla org susah snggup brsedekah,bila beri prsoalan mest bg jwpan dari apa yg dtnya n byk lg..aku sgt higlight kn kdua ni sbb kdua2 bleh dkategorikan amal jariah brgntung pd tmpat yg kta salurkn..dgn niat bla brsdekah ialah duit or ilmu adalah milik Allah n xkn abs duit,ilmu kta bla brsdekah dsbbkn Allah dh jnjikn gnjaran yg bsar pd org yg brsedekah..amalkn la sbb klu kta sllu brsdekah,automatik kta akn rsa srnok brsdekah shnggakn kta xprasan yg kta sllu sdekah...so rnung2kn..slmat bramal..

Wednesday, July 6, 2011

LanGiT XsElalUnya CeRAh.....

post aku kali ini agk pelik..tp ni ttg myself..klu spe yg xingin bca,leh out cz aku xpksa..cmanya ni la tmpat yg aku leh luahkn serba sdikit..aku ni sorg ank tunggal..dri kcik aku d didik ngn pnuh ksih syg..shnggakn smpai stu thap aku pndai mndpat mslah dlm hdup aku..sprti sume org thu yg dlm hdup mest ada mslah...aku snggup ktepikn mslah aku ni demi nk jga at org..xkra lh ngn spe pn..shnngakn aku didik diri aku ini spya plbgai mslah dlm hdup aku ni..aku snggup bz kn diri aku ni xkesah la pnat mcm mna pn aku ska cz aku xleh hdup dlm ksnyian cz aku akn trfikir sgla mslah aku xkesah la dri aku zman budak smpai skrg..