w3Lc0m3


Thursday, January 27, 2011

Muka surat pengasas Facebook digodam

SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Pengurusan laman sosial Facebook meningkatkan tahap keselamatan laman itu selepas muka surat milik pengasas laman itu, Mark Zuckerberg digodam oleh seorang penggodam misteri pada Selasa lalu.

Penggodam siber yang dikenali dengan nama #hackercup2011 itu menyatakan dalam muka surat Zuckerberg di Facebook: "Mari mulakan penggodaman. Jika Facebook memerlukan wang, selain pergi ke bank, mengapa Facebook tidak membenarkan

real AVATAR!!!hehe...


VICTORIA, Australia - Sekumpulan individu yang berenang pada waktu malam di Tasik Gippsland, baru-baru ini terkejut apabila tubuh mereka menjadi biru, lapor sebuah akhbar kelmarin.

"Ia kelihatan seperti kami bermain dengan cat radioaktif," kata seorang jurugambar, Phil Hart yang merakamkan gambar pelik itu apabila dia dan rakannya selesai berenang di sebuah tasik.

Cahaya itu terbentuk oleh satu tindak balas

Wednesday, January 26, 2011

AnTi GAy --> Jason Mraz sokong gay

ASON Mraz mengaku telah melamar kekasihnya, Tristan Prettyman untuk berkahwin. Bagaimanapun, mereka yang telah bertunang sebelum Krismas tahun lalu tidak akan berkahwin selagi cinta sejenis golongan gay tidak diberi hak untuk berkahwin seperti pasangan normal.

Hal itu diluahkan penyanyi yang cukup popular dengan lagu I'm Yours kepada Us Weekly.

Katanya: "Saya dan Tristan bersetuju untuk

Thursday, January 13, 2011

One Drop ke pasaran dunia

One Drop Perfumes kini menembusi pasaran antarabangsa seperti United Kingdom, Holland, Amsterdam, Ireland, Indonesia, Brunei, Singapura dan Filipina.


ZETTY menunjukkan sebahagian daripada produk One Drop Perfumes yang diberi imej baru lagi eksklusif.


MEMILIKI minyak wangi jenama antarabangsa seperti Calvin Klein, Estee Lauder, Elizabeth Arden, DKNY, Hugo Boss dan Davidoff boleh dikatakan kehendak hati yang mahu dipenuhi oleh sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau wanita.

Namun, kerana harganya yang mahal mencecah ratusan ringgit dan mengandungi alkohol membuatkan seseorang itu terpaksa melupakan hasrat tersebut.

Melihat kepada permintaan terhadap minyak wangi tanpa alkohol yang semakin meningkat, One Drop Sdn. Bhd. One Drop tidak melepaskan peluang keemasan tersebut dengan menjadi perintis memperkenalkan wangian tanpa alkohol pertama di Malaysia dikenali dengan nama

Wednesday, January 12, 2011

Perodua kekal kereta terlaris di Malaysia

Perodua mengekalkan kedudukannya untuk tahun kelima berturut-turut di kalangan syarikat kereta di Malaysia apabila meningkat 13 peratus dan rekod jualan 188,600 unit tahun lalu dengan model MyVi muncul sebagai model jualan terlaris.

Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata dalam proses itu, ia menguasai 31.2 peratus kepentingan pasaran kereta negara.

"Jualan tahun lepas didorong oleh permintaan menggalakkan untuk kereta kompak mampu milik berbanding 166,700 unit yang dijual pada 2009," katanya.

Beliau berkata,

Monday, January 10, 2011

Hari tanpa seluar panjang di New York

mujur tnpa suar pnjang..klu hari tnpa suar,kna pkai kain plekat la..thnk +ve ye..jgn plk ari tnpa suar,ape pn xpkai...memg aku xnek la tren..hehe..

NEW YORK - Ratusan penduduk di bandar ini tidak memakai seluar panjang dan skirt petang kelmarin semasa menaiki tren bawah tanah walaupun dalam suhu yang sejuk.

Mereka cuma memakai seluar dalam dan seluar pendek selain pelbagai jenis baju bagi meraikan ulang tahun ke-10 hari menaiki tren tanpa memakai seluar panjang.

Terdapat seorang lelaki yang memakai baju kot dan

Sunday, January 9, 2011

Pertukaran kerajaan bantutkan projek Stesen Bas Sungai Petani

ha???msa bla plk ada stsen bas baru kt sg.petani??
dk tgk byk je bngunan yg dbngunkn MPSPK skrg kt sp..
lbey kurg 80% siap..tp ada stsen bas bru plk yg dkatakn psal prtukaran krjaan??
jgn la cmni...klu psal tukr krjaan xkn la bnguan2 len leh je mmbngun smpai arini kt sngai ptani..cmanya psal mslah stsen bas memg dri aku sdar wjudnye sp smpai skrg stil xda prubhan..xkn psal ubah krjaan kot..whatever la...yg pnting aku nk stsen bas bru..bruk sgt stsen bas sg.ptani..sdgkn sg.ptani ni ada org dri luar ckp ssuai bg status bndaraya cmpare ngn a.star..2 org luar dri kdah la ckp...hehe..
kta wait n see la..stu brita baik ni ada stsen bas bru..
nk g cri la nnt aku blik sne..kt mne la nk wt bngunan 2..hehe


KERAJAAN melalui Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) menggariskan langkah untuk memperbaiki perkhidmatan pengangkutan awam di bandar. Pelbagai cara dilakukan termasuk mewujudkan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) yang bertanggungjawab memperbaiki taraf perkhidmatan pengangkutan.

Kerajaan PAS Kedah pula melaungkan slogan ‘Kedah Sejahtera’. Bagaimanapun, sebagai penduduk di bandar Sungai Petani, saya tidak berasakan perubahannya.
Di bandar yang pesat membangun ini keadaan Stesen Bas Sungai Petani masih lagi seperti 1960-an. Tidak berbumbung dan tiada tempat menunggu yang selesa. Sudah berpuluh tahun penduduk di bandar ini menggunakan kemudahan awam yang tidak seberapa.

Di manakah tanggungjawab

iphonE 4 pn AkU xbLi lg..Dh nK kuAr iPhonE 5..hehe

NEW YORK - Penyebaran gambar dan video model baru telefon pintar iPhone di Internet baru-baru ini menimbulkan spekulasi dalam kalangan peminat gajet itu, lapor sebuah akhbar semalam.


Setelah laman web GlobalDirect-Parts.com menyiarkan video yang menunjukkan sebahagian rangka gajet itu, terdapat peminat yang tertanya-tanya sama ada ia adalah model baru iPhone 5.

Syarikat pengeluar iPhone, Apple, kemudian mengarahkan agar laman web itu tidak

Kapal mewah dikawal iPad

BERLIN - Satu perisian baru yang dicipta syarikat perkapalan Jerman dapat memberikan penumpang kawalan penuh terhadap keseluruhan kapal layar - kecuali sistem pengkemudian - hanya dengan menggunakan gajet iPad.

Penumpang kapal dapat mengawal peralatan hiburan dan suhu serta suasana di atas kapal, termasuk keadaan langsir dan lampu melalui sentuhan pada iPad, iaitu peranti keluaran syarikat teknologi Apple.

Kapten kapal akan memberikan sebuah iPad kepada setiap penumpang supaya perjalanan dapat disesuaikan dengan kehendak pelanggan melalui kawalan mereka sendiri.

Dengan bayaran sebanyak AS$850,000 (RM2.6 juta) untuk perjalanan selama

Saturday, January 8, 2011

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no

Friday, January 7, 2011

Beckham lelong Porsche kesayangan

LOS ANGELES: Di sebalik gosip mengaitkan David Beckham dengan kemunculan semulanya di Liga Perdana Inggeris tidak lama lagi, bekas kapten pasukan England itu dilaporkan menjual kereta Porsche kesayangannya melalui eBay, semalam.

Sejak dua tahun lalu, Beckham, 35, menggunakan Porsche 911 itu di sekitar Beverly Hills.


Ketika ini dia bermain untuk pasukan LA Galaxy di liga bola sepak utama di Amerika Syarikat.

Menurut sumber, ketika perpindahannya itu masih tergantung, Beckham memutuskan untuk menjual kereta yang dibeli pada harga RM 475,550 itu.


Selepas dimiliki pada 2008, Beckham menghabiskan lebih RM230,000 untuk mengubah suai kenderaan itu mengikut cita rasanya.


Dalam tempoh kurang dari sehari, bidaan untuk Porsche 911 itu mencecah

Tuesday, January 4, 2011

HdIAh TahUN bAru..yea!!!hehe

Harga minyak Petrol RON97 akan naik lagi RM 0.10 seliter mulai 12.00 tengah malam ini dari RM 2.30 kepada RM 2.40 seliter. Kenaikkan ini dilihat dari jangkaan kenaikan yang akan berterusan kepada RON97 yang akan mencecah harga kepada lebih RM 3.00 seliter pada penghujung tahun ini mengikut satu maklumat yang saya perolehi.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 masih kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Selain itu minyak Petrol RON95 juga akan mengalami beberapa kali kenaikan pada tahun ini pada kadar yang belum dipastikan lagi menurut sumber yang kami perolehi juga.

Inilah hadiah tahun baru 2011 untuk seluruh rakyat Malaysia.

Monday, January 3, 2011

FirsT PoST For 2011...

HAPPY NEW YEAR!!!!

sudah lma blog ni sepi tnpa khdiran ku...
so aku mnjelma sbg post yg prtama pd 4/1/2011 utk thun ni..
apa yg dpt aku katakn bhwa thun ni aku brazam tnggi...
stlah skian lma aku byk bljr erti hdup...
plg pnting dlm erti hdup ialh know to manage the money..
dlu msa zman skolah aku kaki joli..
pntang ada duit,mest mlaram..
mcm2 fon aku bli cz aku ska sgt ngn fon yg latest..
tp skrg aku sgt rsa btapa pntingnya duit..

smpai bla kta nk brgntung pd duit prents??
mntak mcm2 kt prents..diorg pn ada keinginan gk..
cm prents aku tringin nk wt umrah cz dh wt haji..
pd sma dh abs byk duit utk aku..byar duit pnjaman PT aku la ape la..

so 2009 mngjar aku utk brhnti dri joli..
2010 mnjelma utk mngjar aku bgaimana nk cri duit..
mlalui investment ke ape ke..from that aku bljar plk invsment in islam...
biasala..nk wt duit kna pgg pd hukum..klu x,haram kta mkn plk..

so 2011 mnjlma ngn investment yg aku akn lksanakn..
pd msa yg sma aku nk manage more proper..
cner nk more proper??aku pn ade bljar ckit2 cner org cina leh brjya dlm bsnes..
memg kta dh tahu pnca rzeki adlah 9/10 dtg dri wt bsnes...
tp igt??igt snang ALLAH nk bg cm2 sje..

ada jga rule yg ptut djaga bru leh cpai bsnes yg cmrlang..
rule bsnes leh la bljar dri ustaz2 yg brpnglman dlm bidang ni...
bla nk bsnes kna la modal yg tnggi..aku ni stdent cner nk dpt modal yg tnggi??

so aku trpksa bezakn yg mna khendak n yg mne kprluan..
aku trpksa lupakan macpro,smsung glaxy s,blackberry torch cz ni khendak..
insyaallah my target is 2013 i will hav own asset..
biar lh aku nek mto yg ada ni pn xpelh..
tp prents nk hdiahkn kreta bla dpt kje nnt..
alhamdulillah la cz diorg yg nk bg..
aku xmntak..tp klu xbg pn,xpe..cz kreta yg prents aku bg dlu pn stil ok lg..
syg plk klu nk pkai kreta len..huhu
neway, jnji ada asset yg xda aculmated dprction cm land,building ke..

so wish me luck 4 my life..hehe