w3Lc0m3


Wednesday, September 30, 2009

Adakah Tsunami ke-2 Akan Berlaku??

Gempa bumi berskala 7.7 Richter berlaku di selatan Sumatera, Indonesia pada jam 6.16 petang menyebabkan gegaran dirasai di beberapa kawasan di pantai barat Semenanjung Malaysia, menurut Jabatan Meteorologi Malaysia.

Pusat gempa bumi itu berlaku kira-kira 60km barat daya bandar Padang di Sumatera dan 452km barat daya Melaka.

Jabatan Meteorologi sedang memantau keadaan dengan rapi, lapor Bernama.

Di sekitar Lembah Klang, orang ramai kelihatan bergegas keluar daripada pejabat dan bangunan tinggi ekoran gegaran itu.

Agensi berita Reuters melaporkan gempa bumi itu berukuran 7.9 skala Richter dan amaran tsunami telah dikeluarkan oleh Pusat Tsunami Pasifik.

Sementara itu, Jakarta Post melaporkan bahawa gempa bumi itu berlaku pada kira-kira jam 5:17 petang tetapi tidak mengakibatkan berlaku sebarang tsunami.

Di Medan, ratusan penduduk keluar meninggalkan rumah dan bangunan kerana bimbang berlaku keruntuhan bangunan ekoran gegaran yang kuat itu.

Manakala Kompas.com pula melaporkan warga Kota Jambi dan sekitarnya juga merasakan goncangan gempa yang berpusat di Pariaman, Sumbar, itu.

Gegaran itu menyebabkan warga Kota Jambi berlari keluar rumah untuk menyelamatkan diri.

Setakat ini belum ada maklumat mengenai kerosakan akibat gempa bumi itu yang turut dirasai di kabupaten di Jambi, Bengkulu, dan Aceh.

Sementara itu, Bernama melaporkan, seramai 330 pelajar Malaysia di Padang, umatera dilaporkan selamat selepas kejadian gempa bumi yang berlaku berhampiran andar itu, demikian disahkan oleh Jabatan Penuntut Malaysia di Jakarta.

Pengarah Jabatan Penuntut Malaysia Dr Junaidi Abu Bakar berkata 80 peratus daripada pelajar telah berkumpul di lapangan kampus perubatan Universiti Andalas ehingga jam 6.30 petang tadi.

Menurut Jabatan Meteorologi Malaysia, gempa bumi berskala 7.7 Richter
berlaku di selatan Sumatera pukul 6.16 petang menyebabkan gegaran turut dirasai di beberapa kawasan di Semenanjung Malaysia.

Gempa bumi itu berlaku kira-kira 60km barat daya bandar Padang di Sumatera dan 452km barat daya Melaka.

Sementara itu, Pusat Tsunami Pasifik telah menarik balik amaran tsunami yang dikeluarkan selepas gempa bumi itu. SUMBER MALAYSIAKINI

Sunday, September 27, 2009

pertndingan bowling

lpas kutip duit raya..
kmi g enjoy men bowling plk..
msing2 jd wkil kpd aweks msing2..
team aku mnang..
hat-trick..3game kmi men,3 game kmi mnang..haha...
byk brsabor la ye lisz,syra n trex..
cba lg la d ln ari n masa..hehe....
kmi lpa bwa kmera...sbb 2la xbyk gmbar..
mjur la ada kmera kt fon..
so bleh gk la tngkap..
mklumla...stiap detik adalh knangn..hehe





koleksi gmbar knvoi raya09













Thursday, September 24, 2009

mntak maap celcom d bulan yg mulia ni

smlm aku pnya la sbuk aturkn program.. wktu ptg aku aturkn program g umh ank murid.. anak murid yg pnh kmi ajar autocad dlu.. dia jmput ada open house kt umh dia.. so aku jd wkil mmber aku,acap... tlg handle kn sume geng2 cz dia xleh handle.. ada tetamu kt umh dia... pd wktu mlm plk klam kbut plnning men bowling plk.. so sms ngn kol sgt pnting la.. cz nk kmpul sume geng.. tp aku jd bengang sgt bla celcom wt hal.. nk msj n kol sumenya xleh.. memg kna maki lh celcom smlm.. rpa2nya celcom ada msalah smlm.. ni ada petikan yg aku dpt masalh yg dhadapi celcom smlm..

"Celcom (Malaysia) Berhad memaklumkan gangguan perkhidmatan rangkaiannya yang berlaku semalam disebabkan oleh node pertukaran yang terletak di Kepong dan Perda, Seberang Prai mengalami kesesakan panggilan secara serentak. Menurut kenyataan Ketua Pegawai Eksekutifnya Datuk Seri Shazalli Ramly, gangguan ini diakibatkan jumlah panggilan yang lebih tinggi iaitu lima kali ganda semasa musim perayaan yang menyebabkan beberapa node pertukaran rangkaian mengalami kesesakan panggilan yang teruk dan kehilangan signal. "Perkhidmatan mula pulih secara berperingkat mulai 9 malam ini (24 Sept) dan para pelanggan Celcom akan dapat menikmati semula perkhidmatan tanpa gangguan dalam sedikit masa lagi. "Kami memohon maaf di atas segala kesulitan yang dialami oleh semua pelanggan akibat gangguan perkhidmatan tersebut," katanya. Gangguan adalah terhadap perkhidmatan menerima dan membuat panggilan sesama pelanggan. Bagaimanapun, perkhidmatan-perkhidmatan lain seperti khidmat pesanan ringkas (SMS), emel, GPRS, jalur lebar mudah alih, perayauan, IDD dan panggilan ke rangkaian lain dan rangkaian tetap tidak terjejas. BERNAMA"

so aku mntak maap byk2 la celcom.. aku maki byk kot kt celcom.. yg kt luar sna pn kna mntak maap gk.. cz aku tau yg pngguna celcom mest ada mrngut smlm kn.. tmbh plk klu ada bnda pnting nk bgthu gna sms n kol..hehe

Friday, September 18, 2009

MaaP ZaH1r n' BAt1n....

tnggal brpa lma lg kta akn mnymbut ari raya..
smlm dh puas bli bju raya kt uptown..
nk raya pnya psal kn..
shpping smpai pkul3 pgi..hehe...
besh bangat kuar ngn mmber...
memg enjoy cm dh abis final exam..
yela..sblm ni brjga smpai pgi stdy la wt assgnment la..huhu
tp skrg ni kt umh swa ni tnggal aku ngn akim ja..
smua dh blik..kmi pnya bas mlm ni..
so esk pagi bru smpai..
bla smpai umh,esk gk aku blik kg.
kg. aku kt penang..
bla aku kt pnang nnt rasanya dh xsmpat nk bka blog ke ape ke..
so sblm trlmbat aku nk mnyusun 10 jari tgn memohon ampun maaf..
10 jri kaki plk utk zahir n batin..
so pndek kata mohon ampun maaf zahir n batin la..hehe..
aku ni ska mlwak..tp dlm mlwak 2 kkdg ada gk yg trsnggung..
so skrg 0-0 la k..hehe
sila lh ke umh yea!!!
sblm mai umh aku,kol dlu..
mnalah nk tau aku g braya umh org kn...
sblm 2, trima lh kad raya aku ni...
bru sgt siap ni..xsmpat nk wt...
asyk bzy je..so pkai hentam je wt ni..hehe




Friday, September 11, 2009

DesIgn kaD RAya XfX

tetiba aku nk lyan phtshop td..
so dlm masa 2jam,sku smpat siap bbrapa dsign..
mayb ada lg lpas ni..
kad yg exclusive dri aku yg mmpunyai gmbar aku..
so always surf this blog k..





k3nanganKu MmbeRI 1000 sNYumAn


td lpas sahur,smntara tnggu azan sbuh...
trdetik aku nk bka gmbar2 msa cuti sem..
antaranya gmbar2 g jd tnaga pngajar LK kt chalet...
ngn trip 2 penang..
trgelak aku bla tgk gmbar2 2...
so kt bwah ni ada la bbrapa gmbar yg aku leh tnjukkn pd korg sume..
ada gmbar yg xda permit utk upload kt cni..
so xleh kngsi ngn korg sume 100%...hehe..





gd luck ye for student form5 LK Kay Jay...
kmi snior ni hnya mmpu tlg stakat mna yg kmi leh tlg ja..
so struggle for SPM2009...


Ni plk gmbar msa aku g trip ke penang..
memg nk tnggelam la penang msa 2 ngn khdiran kmi..
xlarat nk glak..haha




papepn..aku dh xsbar nk blik raya..
nk jmpa korg sume cz aktvti raya kta,jln spt thun sblm ni..
iaitu trip raya..mnziarahi umh kwn2 ngn umh ckgu2 kta..
tnggu ya!!!!hehe

Wednesday, September 9, 2009

MAKLUMAT KONVO uitm

PERHATIAN

konvokesyen bg student CS110 akan berlnsung pada
21/10/2009(rabu)
12.00 tghari
Dwan Sri Budiman

PENGAMBILAN JUBAH

19/10/2009(isnin)
10.00 pgi - 8.00 mlm
Tkt 4 bngunan F.K.Elektrik Lama

RAPTAI

19/10/2009(isnin)
5.30 ptg
Dwan Sri Budiman

Saturday, September 5, 2009

LCD cmputer?digital camera?rim moto?

skrg aku ngh dilemma nk bli yg mna stu dulu..
ngn bajet yg xbyk,so kna la wt plihan tepat..
so skrg aku ada 3brg yg aku nk bli..
tp xtau yg mna aku hrus bli dlu..
cz sumenya pnting..

wt msa ni aku hold rim mto dlu..
mayb nex sem kot bru psang..
aku bukn sja2 nk psang rim mto bru..
tp sbb rim mto skrg ada msalah..
bla corner je dh xsdap cz jari rim 2 dh ada yg bngkok..
alang2 nk tukar rim,bek tukar yg smpoi trus kn..

tp aku nk bli LCD cmputer gk..
cz ni lh stu2 nya hburan aku bli dk umh..
aku nk men game..
xgna LCD screen,xpuas men game..huhu..
game dh power2..
tp screen biasa je..
xpuas la...

dsmping 2 aku nk bli dgital cmera gk..
nk cnvo nex month..
mest la kna gna cmera bru..
xkn nk gna cmera hndphone je kot..
xbesh la..
kn?kn??

so cner ngn pndapat korg??
brikan pndpat plz...hehe...
papepn,skrg ni ngh fkir nk bli cmera kot lg pnting..
cz nex month dh nk cnvo..


Thursday, September 3, 2009

STRESS memuncak...

arni STRESS aku mkin brtmbah bla aku xprepare lg prsent utk esk..
dtmbah lg ngn STRESS yg dkmpul utk mnggu ni..
2test dh postpone g nex week..
so brtmbh STRESS la bla stdy smpai bngkak mata,las2 cncel cm2 je..
nex week pn brtmbun kje..
ngn report lg..mcm2 ada..huhu..
start dh mnggu yg mletihkn..
this is what we call as a university student..
kltihan yg mmuncak..
weeknd ni nk g enjoy la..
jom ikut!!!
tp nk enjoy kt ne ek cz buln pose ni..
kang cpt ltih plk bla g enjoy..hehe

Wednesday, September 2, 2009

TesT W33k...

this week is a tired week..
y i say like that??
bcoz of have a lot of test..
everyday have a test..
and mke me become 'STRESS'...

talk bout 'STRESS',hve a speech ceremony on this Friday..
one of the speakers is me and i will give a speech about 'STRESS'..
so its a good time when everyday have a test n mke me become 'STRESS'..
and end of this week with talk about 'STRESS'..
hopefully i can be a good prsenter..insyaallah..
pray for me..