w3Lc0m3


Monday, May 7, 2012

Rasulullah sorg yg pengotor???


dlm video ni plg aku marah bila ada suara yg argue pasal janggut pd mnit 6:05..

 "bersih kpala otak kau bersih..janggut pn xbercukur..bersih apa"..

ni statement yg sgt jijik..janggut adalah Sunnah..
adakh Rasulullah pngotor?? sbb Rasulullah pn smpan janggut..
plz jgn taksub dgn politik shngga mnghina sunnah Rasulullah...
ooiiii bangang..klu anti-Bersih pn,jgn la dk kutuk Sunnah..
jgn dk brlagak kata nk prjuangkn Islam la apa la tp dk kutuk Sunnah..
wlaupn aku xalim,xbrsngkok tp aku rspect Sunnah..
bodoh piang pnya org hampa ni..

Thursday, May 3, 2012

aku benci paper yg siar bnda lucah

ha amek kau..bodoh pnya paper..demi politik snggup siar benda lucah kt paper..sdgkn paper dberikan d peringkat skolah n ada gk yg dberi kt tadika utk mndidik diorg minat mmbaca..tp...p2tkh kita bg diorg tgk pasal lucah kt paper trsebut??memg bangang paper skrg..BODOH!!!!memg aku marah btol ttg hal ni..sriusly aku anti terus paper2 ni..wt malu ja..bukn stakat paper shj..semua media yg ska involve bnda cmni p2t dihapuskan..mana MUFTI??dk diam mkn gaji buta je ka??sdgkn isu agama ni hampa kna handle tau x??igt!!!korg adalah level yg akn dsoal dahulu ttg hal ni di akhirat kelak..chill~~~




Sapa ada beli paper semalam? 

Buat pertama kalinya dalam sejarah utusan dan kosmo menyiarkan gambar lucah yang dipercayai membabitkan

Tuesday, April 24, 2012

tudung bukn aurat?????

tadaaa....rleks semua..tajuk post kali ni mest ada yg plik bin hairan..
sbnarnya aku post pasal hal ni sbb makin ari makin plik org kt negara kita ni..
isu yg sbnarnya ialah kita trlmpau d didik dari kcik dgr statement psal tudung ni..
cntohnya klu kita tgk movie or drama,kkdg aku trgelak gk ngn statement diorg..
"tgk awek 2,bgus kn..ttup aurat.."..mlas la nk bgtau drama apa kn..
padahal awek 2 pkai tdung half cut ja pn..pergh..half cut plk..
cm ayat modify kreta plk...hehe..

korg fhm x half cut cmna??half cut ni jnis pkai scarf or apa ek..
nk pnggil pn xreti cz prmpuan ni mcm2 aksesori ada..
jnis pkai tudung yg tutup stngah je..ps2 nmpak jambul rambut kt dpn..haha..
2 dh kata ttup aurat??so budaya ni dh brleluasa sgt kt ngara kita ni..
asal letak 'something' atas kpala trus pnggil ttup aurat..
tlg ubahkn statement 2..bhaya tau dari sudut agama..
nk kata aku ni hebat agama,xde la sgt..juz nk brkngsi crita je la..
sbnarnya prmpuan ni p2t ttup aurat..means bukn ttup kpala ja..
aurat prmpuan ni bleh d katakn 90% - 95%

Sunday, April 22, 2012

tunang??nikah??kawen??

dsbbkn umo aku dh mmasuki 24,jd aku dh mula lh mndekati ngn ilmu agama..
tmbahan plk skrg aku dh abs bljar n xsmbung master lg..
so nk tnggu smpai bila baru nk bljar ttg ilmu agama..
espcially yg laki kt luar sana la..smpai bila hmpa nk rjin bljr ilmu agama??
dk buru dunia ja..ilmu agama sgt pnting bila anda nk kwen cz anda akn jd pmimpin kpd isteri..
jd pmimpin dari semua aspek..n plg pnting,bila ksalahan isteri ttg isu agama,si suami yg tnggung tau..
so be prepared la..jgn tau nk kwen sbb nafsu ja..apa la..wt malu kaum laki ja..


so aku post bukn pa..
nk crita ckit pasal prosedur kwen dlm islam cz kita tgk skrg org ska mlbihi kn adat dari ibadat..
dsbbkn adat la mmbuatkn ramai laki sngsara cz nk kna kmpul duit yg byk tahap gaban 2...
padahal adat bukn mmbhagiakn suami isteri, tp ibadat yg mmbahagiakn..undrstand??
kita tgk knduri kawen dh la..gila2 nk wt..
2 xmasuk lg dgn pelamin la apa la..padahal sumenya 2 adat ja..
bukn ada pn..


ada yg siap wt adat agama lain spt

Monday, April 16, 2012

Geng Mansuhkan PTPTN vs Geng Anti-Mansuh PTPTN

jeng3..mest agk plik kn knapa aku dh lama xpost n tiba2 aku post tajuk ni..hehe sbnarnya aku tgk hal ni memg timbul byk persoalan..
sbg sorg yg intelektual, mest kena mngetahui or mndengar dari kdua2 belah pihak..kn?kn?

so jikalau anda mndngar sbelah pihak ja yakni dk percaya pd utusan n tv3 shj, aku berani ptong kuku pnjang la mest fhaman anda terpesong..
cz dh dgr sblah pihak shj.. aku post ni sbnarnya ada yg aku skong n ada yg aku xskong ttg prmansuhan PTPTN ni..
ok...first aku nk timbulkn isu yg fahaman yg terpesong..