w3Lc0m3


Tuesday, September 28, 2010

Panggung pertama di Terengganu



SELEPAS sekian lama Terengganu sepi tanpa sebuah pawagam, TGV Mesra Mall dibuka atas permintaan ramai.


JIKA sebelum ini penduduk Terengganu perlu memandu jauh sehingga ke negeri-negeri jiran untuk menonton filem-filem menarik, kini mereka tidak perlu bersusah payah dengan adanya panggung wayang baru yang mula beroperasi 25

Monday, September 27, 2010

OpEn HouSe...

first of all,thnkx 4 nadirah musa..
yg sudi mnjmput kmi ke mjlis open house umh die...
besh tau smlm g...
npe ek???????sbb mkn free...haha...
bukn la..sbb dpt brkmpul,lepak,smbang xigt apa..
dpt mkn lg smbil dk smbang2 n mrapu..
yg pnting,sdap spghti..hehe..
yela...b4 this asyk wt sndiri je kt umh sewa ni...
bli kuah dlm tin ps2 mkn...
xtmbah2 papepn..huhu...
mak aku pn dh lme xwt spghti..
sjak aku xstdy kt uitm kdah,sjak 2la xwt dh..
cz dlu mak aku sllu sruh aku singgah kdai siput..
bli kupang msak spghti...rspi martha stewart..
memg trbaek la..pergh...sdap2..hehe..
nnt cuti sem ni mntak kt mak aku la wt spghti..
aritu raya xsempat nk mntak mcm2..
klam kbut...hehe

Sunday, September 26, 2010

Cecacing siber paling bahaya

TEHERAN - Selepas berjaya menyerang tujuh buah negara, Iran kelmarin menjadi mangsa terbaru apabila pakar-pakar komputer di republik Islam itu mengesan kemunculan cecacing siber paling berbahaya, Stuxnet.

Agensi berita rasmi ISNA melaporkan, sekumpulan pakar nuklear turut menyertai mesyuarat kecemasan semalam bagi menangani virus maya itu yang dipercayai boleh mengambil alih sistem kawalan tenaga elektrik kawasan industri.

Sehingga kini, cecacing itu yang dikesan di Jerman sejak Jun lalu telah menjangkiti lebih 45,000 sistem kawalan industri di India, Pakistan, Indonesia, Kanada dan Amerika Syarikat (AS) sebelum merebak ke Iran minggu lalu.


sumber : kosmo

Saturday, September 25, 2010

NorMaN n MeMeY BerKhalWat AgaiN???haha

KUALA LUMPUR 24 Sept. – Seminggu selepas ditangkap oleh penguat kuasa agama, pasangan pelakon Norman Hakim dan Memey Suhaiza didakwa masih tinggal bersama di sebuah premis perniagaan di Taman Ukay Perdana, Ampang, dekat sini.

Perkara tersebut didedahkan oleh seorang jiran kepada pelakon Norman di premis berkenaan ketika memberi keterangan dalam kes khalwat pasangan itu di Mahkamah Rendah Syariah Gombak Timur, dekat sini hari ini.

Muhamad Yusri Abd. Razak, 55, berkata, kedua-dua tertuduh tetap tinggal bersama sehinggalah pada awal tahun ini, walaupun prosiding kes tersebut sedang berjalan.

Saksi pendakwaan keenam itu memberitahu, sebanyak lapan aduan telah dibuatnya melalui panggilan telefon kepada penguat kuasa Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS), namun tiada tindakan yang diambil oleh jabatan tersebut.

Menurut pereka dalaman tersebut, pihak penguat kuasa agama tidak membuat sebarang tangkapan atas dua alasan iaitu terlibat dengan banyak operasi cegah maksiat dan kes tersebut masih dibicarakan di mahkamah.

Ditanya oleh Pendakwa Syarie, Muhamad Nazri Basrawi berkenaan tujuan dia ingin menegakkan kebenaran sehingga sanggup memberi kenyataan di sebuah rancangan hiburan dan kesanggupannya

D3MaMMmmmmmm.....

skrg ni aku rsa dh shat ckit...
cma mulut je rsa payau n kpla ada sdkit berat..
neway aku dh bli air aiskrim soda..
utk pulihkn rsa mulut aku ni..hehe...

prstiwa smlm cm aku kna food poisoning dlu..
xslah aku dlu aku kna msa raya ke-5 thun 2008...
smlm aku bli nasi tghri kt fdcourt..
lpas mkn cm biase la..mta pn dh layu la..
trus tdo...lpas aku bngun,prut aku trus rsa keras..
cm nk mltup..bla jln je rsa mloya nk muntah..
lpas aku mnum air pnas trus aku munth abs ape yg aku mkn...
memg byk la aku mntah smlm..

fuh..rsa lga perut aku bla dh mntah abs..
lpas 2 aku trus dmam mngejut..
trpksa la aku harungi ngn plbagai dugaan...
ngn byk kje nk kna wt kn..huhu...
ps2 aku smlm mnum 100 plus ats nsihat ehem...
pgi td aku bngun rsa lega la..
so skrg aku leh wt kje..
wt methodology utk proposal project nk kna prsent rabu ni...huhu

Thursday, September 23, 2010

KaWin kEraNA ApA???


13 Syawal 1431 H
Oleh: AKHISALMAN

Nabi saw bersabda:

"1. Sesiapa yang mengahwini wanita kerana kehebatan dunianya , Allah hanya menambah kehinaan padanya.

2. Sesiapa yang mengahwini wanita kerana hartanya, Allah hanya menambah kepapaan kepadanya.

3. Sesiapa yang mengahwini wanita

Monday, September 20, 2010

K3dAh S3jAht3ra.....

|
|
|
V

sempoi gla..aku bru je tgk signboard yg ada gmbar seksi ni las week...
signboard 2 bru ltak kot xsalah aku cz kdai kt kwasan ni bru bka..
kt lot88..kwsan prumahan yg baru...
tgk2 smlm MPSPK dh jln kn tugas utk trunkn signboard kdai 2...
memg trbaek la..ada gk tindakan kt signboard yg ada unsur yg xshat...hehe...
TAHNIAH aku ucapkn..truskan lg usaha sdmikian...

Portal Berita & Blog Diserang Malware!

Saya petik:
[TVS] KUALA LUMPUR 20 SEPT - Beberapa portal berita di Malaysia termasuk TV Selangor, The Malaysian Insider dan Malaysia Kini dipenuhi amaran malware - perisian yang boleh merosakkan komputer daripada pengendali web pencarian gergasi, Google.

Malware itu dikatakan berasal dari 'Innity' sebuah syarikat jaringan pengiklanan online.

Google kini menghalang pengguna dari memasuki lebih 600 laman web setelah Innity mula menyiarkan iklan yang menghubungkan kepada laman web yang dicemari malware berbahaya.

Blog wirespot tech blog hari ini melaporkan beberapa laman seperti The Star, TV Selangor, The Malaysian Insider, Malaysia Kini, Berita Harian dan My Sinchew turut terjejas.

"Mengikut laporan 'Google Safe Browsing', Innity telah menjadi hos untuk perisian berbahaya yang disebarkan ke laman web yang menyiarkan iklannya.

Pemilik laman web yang terlibat dinasihatkan membuang semua kod dan iklan dari Innity sehingga ia menyelesaikan masalah ini," lapor Wirespot.

Innity dalam laman webnya mendakwa jaringan pengiklanannya melayan lebih 2.1 billion iklan dan mempunyai lebih 29 juta pengguna sebulan termasuk 250 laman web terkenal di Malaysia, Singapura, dan negara Asia Tenggara yang lain.

Menurut Wirespot. Google telah mengesan ancaman itu pada 19 September dan ia meliputi pelayar internet terkenal termasuk milikan Google sendiri iaitu Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer dan Safari yang digunakan pengguna Apple.

sumber : kedahlanie

F1RsT dAy At s.AlAm Aft3r RaYa...

The simple word i want to say is lazy...
why???bcoz of im really lazy rite now..
my mind always to think about work..about job..
msa raya aritu most of my uncle n auntie ask a same statement..
after dgree nk kje kt ne n kje ape??
so wt kn aku rsa nk je kje..
nk bli brg2 impian aku...
ps2 nk byr pnjman PTPTN yg ska sedut duit org ja..
srvis caj ja dh mmbebankn...
susah sgt ke nk tlg org yg bljar??
aku wt tangguh pmbyaran cz stdy pn kna caj gk..
memg tau sedut duit org la..
p2tnya wt la system automatic dtect..
aku smbung stdy ni pn stil smbung pnjam PTPTN..
xleh ke nk dtect yg aku ni dk stdy lg??
betapa bdohnye kn..ktnggalan zman la PTPTN ni....
dh2...mlas nk ngumpat lg...haha...
memg skrg aku rsa mlas gla nk stdy...
tmbah plk mnggu2 akhir sblm stdy week ni mnggu pnyeksaan...
mnggu yg dseksa oleh lctrer ngn plbagai bnda...
mmbuatkn aku rsakn lg fed up nk stdy...
aaarggghhh!!!!!!!!cpt la abs stdy...huhu

Tuesday, September 7, 2010

R@yA TaHUn N1!!!!

tahun ni pnye raya memg dlm sjarah..
xpnh lg dlm hdup aku raya cmni...
psal pa???mest trtnya kn cz raya blum lg dh ctat sjarah...
sbbnye sume fmily umi aku trun braya ke kedah..
iaitu umh aku...trbalik plk...
p2tnya ktorg yg dtg braya ke KL...
umh t.wan aku...wa...memg mriah la umh aku nnt...
bila sume dtg brkmpung d umh aku...
diorg brgerak scara brasingan..
dua org pak sdara aku brtolak rabu mlm..brtolak dari PJ
mayb dlm 3,4 pagi..smpai awl pagi kt umh aku...
ps2 mak sdara aku sorg brtolak awl pgi khamis trmsuk la ngn t.wan aku..
diorg brtolak dri stiawngsa...
ps2 sorg lg auntie aku brtolak dlm pkul2 ptg dri kota warisan..
yg sorg lg pak sdara aku, xsmpat tnya t.wan aku smlm..
cz smlm aku g umh t.wan aku kt stiawngsa...
ha...yg ni plg jauh..dia brtolak dri melaka..

cner la raya thun ni ek..xsbar bebenor..
cz thun ni lain dri yg lain..hehe...
yg prents aku plk kt umh klam kbut..
cian diorg..dh la aku blik lmbat..
klu blik awal leh la tlg diorg..
cz rmai org tempah chocolate cake utk raya n hantaran kwen slpas raya..
2 yg klam kbut ckit...

papepn be patient k..
tmrow i'll back...
im really miss sungai petani...
aargghh!!!!xsbarnya aku nk smpai sungai petani..
wait 4 me ya!!!!

owh ya..mayb this is a las post b4 raya...
so 4 da all visitor,thnkx a lot cz support my blog..
n for da muslim visitor,i wish
selamat hari raya aidilfitri...
maaf zahir n batin..
be carefull when drive back 4 hari raya...
jgn gopoh2..yg pnting slmat smpai ya!!!
c for da nex post after raya...
papai n assalammualaikum....

K4d R@y4 Fr0m m3....


Sunday, September 5, 2010

pErS1@p4n R4y@...

bju raya dh done..
fnishing ari jmaat..
aku g bli kt jusco,pdi n padini..
cz b4 this smpat bli ckit je kt romp..
tp msa xmngizinkn..
so ari jmaat aritu aku g shpping lg la..hehe
wa..mlaram aku thun ni..hehe...
biasala..ada untung ckit wt bsnes..

hadiah raya utk ayah aku pn dh done..
hadiah raya utk mak aku lg 20%..
nk kna bli stu bnda lg...hehe..
td aku g bli kt stdium mlawati..
g jln sorg2 bli..huhu...
tp arini aku tgk sriusly ramai..
xpnh sramai cm apa yg aku lalui td..
jln jd stu lrong ja dri 2lrong td..dasazz tau..hehe

ape lg ek??ha..zakat ftrah pn done..
ari jmaat aritu gk..
wlaupn prents aku dh byr utk aku,aku rsa kna byr gk..
cz bg aku mmpu utk byr..sthun skli sja..
juz byr rm7..ape la sgt kn brbnding kta dk shpping..
so kpd org dluar sana,hulur2 kn la rm7 utk zkat ftrah..
espclly klu laki..leh blnja awek xkn xleh blnja org yg susah plk kn..
kn dh kna cramah ngn aku...hehe...

stu lg la yg xdone...
balik kg...aaarghhh!!!
lmbat lg..ari rabu bru aku blik...
skrg aku tnggal sorg2 ja kt umh..huhu..
td g brbka kt umh sdara..
dia ada bg mknan sahur skli..hehe..
esk aku g brmlm umh tkwan aku plk..
kt stiawngsa..so slasa bru aku blik mai cni..

so bla done ksume d atas,then system will running..
what da system??hari raya la..hehe...
klu process xcmpleted,cner nk run system..
same like raya la utk aku thun ni..
sume yg kt ats done,bru leh raya..yeay!!!

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...
MAAF ZAHIR N BATIN!!!

Anak Exco Kedah maut kemalangan

SUNGAI PETANI - Anak kedua Pengerusi Jawatankuasa Belia dan Sukan, Kesenian dan Warisan, Kebudayaan Kedah, Dr. Hamdan Mohamed Khalib meninggal dunia kelmarin selepas terbabit dalam kemalangan jalan raya di Bukit Selambau dekat sini Khamis lalu.

Syazmin Hamdan, 16, meninggal dunia di Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Sultan Abdul Halim (HSAH) di sini kira-kira pukul 10.45 malam setelah tidak sedarkan diri lebih 24 jam.

"Dua orang anak saya terlibat dalam kemalangan jalan raya berhampiran Bukit Selambau kira-kira pukul 3 petang Khamis lepas," kata Hamdan ketika ditemui pemberita di rumahnya di sini semalam.

"TAKZIAH KPD DR.HAMDAN..JIRAN TAMAN SAYA..TABAHKN HATI WAHAI DR..SSUNGUHNYA SAYA TAHU YG DR. NI SORG YG SGT LMBUT AT CZ PNH DGR DR. BG CRAMAH PSAL MISI BNTUAN KE PALESTIN..TMBAH LG BILA ANAK DR. KMBALI KE RAHMATULLAH..PRCAYA LH YG STIAP KJADIAN ADA HIKMAHNYA..CMA KTA XTAU APA HKMAHNYA N BILA HKMAHNYA AKN MNCUL..AL-FATIHAH.."