w3Lc0m3


Sunday, December 25, 2011

im come back!!!

slamat...slamat...slamat...err...slamat pe ek..bukn slamat mnymbut krismas kcz im a muslim.. xleh wish like that..so aku nk say slamat mmbaca post aku yg ni cz lama dh aku xpost ni.. mklum la mnggu ni cuti 3ari..ps2 dh hjung thun ni kn..kna la post gk.. aku sbnarnya nk kngsi yg aku slamat mmenuhi apa yg aku hndak 4 ths year.. Alhamdulillah..stop,stop,stop!!!aku bukn nk bngga k.. sbnrnya aku nk kita msing2 ada target n usaha utk capaikn apa yg kita nk..mcm mna nk capai kn?? kna la kuat brusaha..sllunya org yg kuat brusaha utk dptkn apa yg dia impikn ialah org yg dh mmpunyai prinsip hdup.. smpai bila kiat p2t brgntung pd org...kita perlu brdikari gk satu ari nnt.. apa2 pn aku sbnarnya xtau sgt nk taip apa..mklumla...bz kje..bru msuk alam pkrjaan kn.. so kna bljr byk la utk biasakn diri ni..akhir kata kita kna byk brusaha..jd kn angan2 sbg stu cabaran.. jgn jd kn ia sbg angan2 yg xg ke mana2..so majulh kita utk agama n bngsa...hehe

Sunday, November 27, 2011

saman parking zalim??

tjuk ni aku wt ringkas ja...mest ada org yg fhm lain kn..sbnrnya aku nk shar yg aku pnh trdngar kuliah agama mnyatakan yg mmberi saman trhdap org yg dh byr parking adalah slah stu sifat krjaan yg zalim..fham x??mest ada yg msih blur lg kn..ok2..aku trang bg smpai korg semua fhm ttg ni..cntohnya k....klu prking kna kn 50sen utk stngh jam..suddenly kta hnya dk 5minit shj..adakah duit kita akn dpulang balik cz kita dk 5minit shj..bukn 30mnit..tntu tidak kn..klu ada,let me know..memg trbaek la mjlis daerah korg..ok..skrg aku nk kaitkn ngn apa yg dkatakn zalim k..nex cntoh is klu kta nita nk ltak dlm stngah jam..so kta letak la 50sen..suddenly urusan kt bank mkn msa 35minit..bila balik kt kreta kita tgk dh ada kna saman sbb trlbey 5minit...ni lh yg dkatakn zalim!!!bnda ni semua dtujukn pd pmerintah ssuatu tmpat..cntohnya klu majlis bndaraya kuala afrika yg wt sdemikian maka pmmimpin yg mmrintah d bndaraya trsebut adalah pmimpin yg dkategorikan zalim..klu yg private pnya xleh dkategorikn zalim sbb bukn dia yg mmrintah kwasan trsbut..so fhm x skrg??ni lh yg dkatakn nk jd pmimpin bukn snang..smpai tnggunjwb prking kreta pn dia kna jga..2 pn ada org yg snggup brgaduh demi jwtan n pngkat sbg pmimpin..diorg hnya pndang pd duit..tp cba kita pndang tnggungjwb..so renung2kn n slmat bramal..hehe

Saturday, October 22, 2011

mari kita renung sejenak...........

dk bca byk org mluahkn rsa puas bila gadaffi mninggal..benarkah dia tali barut israel??klu btol dia tali barut israel,knapa NATO tlg pmberontak??p2tnya NATO tlg gadaffi sbb dia tali barut israel..ni lh yg d namakn knspirasi..sjauh mna kbnaran ni?kna tnya org LIBYA dari prcya brita CNN,aljazera n sbgainya...bg aku kta hnya mmpu brdoa spya lindungilh pmmpin yg mnegakkn islam,ngara kita d pimpin sorg pmimpin yg akn kuatkn aqidah kita spaya rkyat d ngara kita xmudah tr mkn fitnah yg dlontar oleh pihak zionist...ni lh yg dnamakn dajal sblm djal oleh junjungan besar RASULULLAH...knapa??sbb org akn prepare pngtahuan ttg dajal..tp xprepare utk mnusia yg brtopeng kn dajal..d smping itu sbg umat islam kta p2t jihad wlaupn bukn skrg dlm pprangan..abs jihad apa??jihad ekonomi...aqidah sseorg akn mudah trbntuk slah stunya dari pmkanan..cthnya spe yg snggup brjihad utk xbli KFC apabila bau ksdapan KFC???wlaupn xda prsaing yg ssedap KFC kta p2t jgn beli sbb ni yg dnamakn jihad..klu KFC kta xmmpu tahan,apatah lg hidangan yg dajal akn hidang kita nnt dlm keadaan xda mknan lngsung nnt...hnya brzikr shj mknan org briman msa wujudnya dajal nnt...so sbg umat islam akn mnyeru semua trmsuk diri sndiri jga lh pmknan kita dari mmbeli mknan yg dtg dari israel n yg pnting ialah adakah logo halal yg d sahkan...ssngguhnya aku ni bukn la org yg kuat agama..tp aku cba utk jihad eknomi cz bila jihad eknomi Insyaallah kta akn trdorong utk kuatkn agama..

Friday, October 21, 2011

skadar share ilmu pngetahuan pd arini

tazkirah sabtu->slepas trbaca dari buku agama tajuk pe nth..tp memg psal sdekah la tjuk buku 2..stiap ari kita sgt d galakkn brsedekah wlaupn hnya snyuman..tp lbey baik brsdekah ilmu ni lh yg lbey afdol..klu kdkut ilmu adalh glongon yg riak n smbong..brlumba2lh kita brsdekah ilmu krana sdekah ilmu adalh slah stu amal jariah gk..mcm mna ngn lcturer msa stdy dlu yg ska sruh kita cari sndiri dari tnya dia??2 brdsarkn niat dia sama ada dia ada niat baik or dia kdekut gk..ni kbnyakkn sifat yg trdpat pd glongan mlayu yg xnk org len hebat dari dia..nk dia sorg je yg hebat..bukn nk mngata tp realiti..sriusly aku sgt bnci ngn org yg kedekut ilmu sbb dia prasan yg ilmu 2 mcm milik dia..sdgkn dlm islam ilmu tdak boleh d jual beli..nmpak kn yg Allah sruh kita share ilmu..bila sbut psal sdekah plk,ia sgt byk definisi..taukh anda yg sdekah bleh mnyelamatkn kita dari sbrg bencana??klu nk crita dlm blog ni xabis la aku mnaip..tp kita bleh mngetahui sma ada org 2 sorg yg kdekut or x..mcm mna nk tau??slah stunya bla org susah snggup brsedekah,bila beri prsoalan mest bg jwpan dari apa yg dtnya n byk lg..aku sgt higlight kn kdua ni sbb kdua2 bleh dkategorikan amal jariah brgntung pd tmpat yg kta salurkn..dgn niat bla brsdekah ialah duit or ilmu adalah milik Allah n xkn abs duit,ilmu kta bla brsdekah dsbbkn Allah dh jnjikn gnjaran yg bsar pd org yg brsedekah..amalkn la sbb klu kta sllu brsdekah,automatik kta akn rsa srnok brsdekah shnggakn kta xprasan yg kta sllu sdekah...so rnung2kn..slmat bramal..

Wednesday, July 6, 2011

LanGiT XsElalUnya CeRAh.....

post aku kali ini agk pelik..tp ni ttg myself..klu spe yg xingin bca,leh out cz aku xpksa..cmanya ni la tmpat yg aku leh luahkn serba sdikit..aku ni sorg ank tunggal..dri kcik aku d didik ngn pnuh ksih syg..shnggakn smpai stu thap aku pndai mndpat mslah dlm hdup aku..sprti sume org thu yg dlm hdup mest ada mslah...aku snggup ktepikn mslah aku ni demi nk jga at org..xkra lh ngn spe pn..shnngakn aku didik diri aku ini spya plbgai mslah dlm hdup aku ni..aku snggup bz kn diri aku ni xkesah la pnat mcm mna pn aku ska cz aku xleh hdup dlm ksnyian cz aku akn trfikir sgla mslah aku xkesah la dri aku zman budak smpai skrg..

Sunday, June 26, 2011

ApA LagI..sHoppIng LA SeBElUm OgOS(RamADhAn)..hehe

KUALA LUMPUR – Trend penurunan harga barang kering, sayur-sayuran dan hasil laut yang ketara di pasaran ketika ini mungkin tidak berpanjangan.

Tinjauan Kosmo! di beberapa negeri mendapati kalangan peniaga berpendapat harga barangan tersebut dijangka kembali mahal menjelang Ramadan pada Ogos depan.

Ketika ini rata-rata harga barangan keperluan harian pengguna mengalami penurunan antara 50 sen sehingga RM5 sekilogram (kg).

Di Kuala Terengganu, seorang peniaga, Mohd. Robby Awang risau harga barangan tersebut akan mengalami kenaikan semula menjelang Ramadan pada Ogos depan.

Menurutnya, trend kenaikan semula harga barangan tersebut adalah biasa dan mereka tidak dapat berbuat apa-apa kerana barang tersebut diperoleh daripada pembekal.

“Jika harga yang kami dapat tinggi jadi kami juga harus jual dengan harga yang tinggi kepada pengguna, justeru pengguna perlu faham,” katanya.

Ketika ini rata-rata harga barang keperluan pengguna di beberapa buah pasar raya di Terengganu mengalami penurunan antara RM1 hingga RM2 per kg. meskipun sesetengah barang mengalami kenaikan.

kosmo/-

Thursday, May 26, 2011

W3Lc0m3 b@cK!!!


sblm nk start mnaip,aku nk glak dlu...hahhahahahahahaha!!!!
btapa lmanya aku xupdate..mest trtnya2 kn knapa aku glak...
sbbnya skrg aku rsa cm RnR(rest n relax) sgt...
msa aku mnaip ni aku dk d ats ktil ku yg sgt slesa ni...
al-mklumla..dk kt umh swa xdpt cmni...
ps2 yg aku rsa bhgia sgt cz aku leh mkn ssuka at...
xpyh kuarkn duit..ps2 tdo ats ktil aku yg sooooodap ni...
wlaupn aku kkdg fikir nk cri duit..nk kje la ape la..tp aku rsa aku ptut rest dlu...
yela..slma 5bulan aku brtngkus lumus utk bljr n cri duit tmbhan..
so sgt ltih la n brjya aku smpai trget..trget pe yg aku mksudkn??rhsia...
xleh nk bgthu cz ni P&C..cner aku cpai trget 2??ngn kje sambilan yg aku wt iaitu dvlop wbsite,printing n sbgainye..
sblm 2 aku nk say thnkx to all custmer yg spport kt medaynBiz shop iaitu cmpny yg xbrdftar..hehe..gmbar kt bwah ni gmbar my katil yg sdap d tdoooooriiiii!!!hehe...















tp..........alamak!!prut aku dh byk lmak ke??aiyok...dh lma xexercise...
tp xpe..mjur kt umh ni ada mini gym...jd la utk nk pcahkn lmak..tol x??hehe..
ok la..aku mau tdo jp...smbung cte lg nnt ye!!!papai...hehe



Monday, February 28, 2011

dinar emas PERAK dlancarkan!!!

Harga Hari Pelancaran (28/2/2011)

1/2 Dinar = RM345
1 Dinar = RM690
2 Dinar = RM1380



IPOH 26 Feb. - Perak akan melancarkan dinar emas serta dirham perak sebagai instrumen pelaburan dan simpanan pada Isnin ini.

Projek hasil kerjasama strategik GoldNet International Sdn. Bhd. dan Perbadanan Kemajuan Negeri Perak (PKNP) itu akan disempurnakan Menteri Besar, Datuk Seri Dr. Zambry Abdul Kadir.

Menurut satu kenyataan yang dikeluarkan GoldNet, pembuatan dinar dan dirham berkualiti tinggi itu melibatkan sebuah syarikat tempatan berpangkalan di Kuala Kangsar iaitu Mariwasa Kraftangan Sdn. Bhd.

"Dinar dan dirham Perak direka secara unik. Jata negeri Perak ditempa di bahagian muka hadapan wang syiling tersebut sementara reka bentuk klasik dinar Islam yang pertama kali digunakan semasa zaman Khalifah Abdul Malik Marwan pula dicetak di bahagian belakang.

"Dinar Perak merupakan wang syiling seberat 4.25 gram 24K emas sementara dirham pula adalah seberat 3 gram 99.9 syiling perak," kata kenyataan tersebut.

Dalam pada itu, menurut kenyataan itu juga, GoldNet telah

RIBENA ADA KANDUNGAN ARAK

LONDON : Pemimpin Islam di Birmingham menggesa diadakan rombakan menyeluruh dalam undang-undang pengguna selepas kemunculan berita menggemparkan bahawa dua minuman ringan kegemaran mengandungi arak.

Birmingham Post semalam melaporkan ramai peniaga membuang stok Ribena dan Lucozade selepas pengguna mendapati ramuan perisa air minuman itu mengandungi arak meskipun pada paras yang rendah. Peraturan makanan tidak mensyaratkan pengeluar produk itu, Glaxo-SmithKline menyenaraikan arak pada bungkusan minuman itu kerana kandungan arak itu pada! kadar yang rendah.

Bagaimanapun, umat Islam yang diharamkan daripada meminum arak mendakwa semua minuman ringan seharusnya dilabelkan dengan

Thursday, February 24, 2011

IpHOne BukAN PLiNg LArIS....

LONDON - Satu kajian terbaru mendapati telefon pintar keluaran Apple Inc, iPhone bukan lagi antara gajet paling laris di Britain, lapor sebuah akhbar semalam.

Telefon pintar iPhone kini berada di tempat keenam senarai telefon pintar terlaris di negara itu dengan orang ramai cenderung memilih gajet serupa yang jauh lebih murah.

Kajian tersebut dibuat oleh laman web uSwitch.com Mobile, yang menyenaraikan telefon pintar yang paling popular pada masa kini di Britain berdasarkan nilai jualan dan pencarian di Internet.

Ia mendapati telefon pintar Desire keluaran syarikat Taiwan,

Wednesday, February 23, 2011

PrESideN liBYA yG tErUK!!!!!

dlm statement bwah ni prsden libya ckp biar smpai mati syahid..mati syahid taik kucing dia...bla rkyat brgolak,kna bca la msej yg diorg nk smpai kn..amek msej 2 n prbtulkn apa yg xkna...gna scara mmbunuh rkyat bukn pnylsaian dia la bodoh...aku bengang btol ngn prsden yg bangang ni...come on la..2 sdara hg gk..sbnrnya mati syahid dlm kes ni ialh rkyat..nk mmprthankn ngara dri pngkhianat...memg p2t la fatwa ulama bgthu halal dbnuh dh prsden ni...memg najis btol prsden libya...aku tmpang simpati ngn rkyat libya..truskn usaha...jkalau niat btol,insyallah...pntu syurga d bka luas2 utk pjuang d sana...

Presiden Libya, Muammar Gaddafi hari ini memerintahkan polis dan tentera

Monday, February 21, 2011

12 perkara punca kerosakan otak

1. Mengabaikan pengambilan sarapan pagi
Individu yg sering mengabaikan pengambilan sarapan pagi berisiko besar mengalami kekurangan gula dalam darah. Ini akan menyebabkan bekalan nutrien tidak cukup untuk dihantar ke otak dan akan menyebabkan bahagian tersebut mengalami kemerosotan.

2. Terlalu banyak makan
Menyebabkan berlakunya pengerasan di bahagian arteri otak lalu memperlahankan kuasa mental.

3. Merokok
Menyumbang kepada pengecutan otak dan penyebab kepada penyakit Alzheimer.

4. Pengambilan gula yang tinggi
Pengambilan gula yang berlebihan akan mengganggu penyerapan protein dan nutrien seterusnya akan menyebabkan gangguan kepada perkembangan otak.

Monday, February 14, 2011

One DrOp BotOl BAru!!!





















stok yg available skrg

1.Inspired by Apple Blossom, Body Shop
2.Inspired by Envy, Gucci
3.Inspired by heaven, one drp perfumeas
4.Inspired by Miracle, Lancome
5.Inspired by Light Blue, Dolce & Gabbana
6.Inspired by Baby Jesz, One Drop
7.Inspired by Midnight Fantasy, Britney Spears
8.Inspired by Ocean Lounge, Escada
9.Inspired by Boss Orange, Hugo Boss
10.Inspired by Polo Sport, Ralph Lauren
11.Inspired by Acqua di Gio, Calvin Klein
12.Inspired by Boss Signature, Hugo Boss
13.Inspired by Lovely, Sarah Jessica Parker
14.Inspired by Kate, Kate Moss
15.Inspired by Show Time, Kylie Minoque
16.Inspired by Desire, Dunhill


Saturday, February 12, 2011

iPHone MiNI yg MUraH akn DlanCArkan???

Hari ini, Bloomberg mengeluarkan sebuah laporan baru memperkatakan yang mana Apple kini dalam usaha membangunkan model iPhone yang baru dimana bersaiz lebih kecil dan murah berbanding yang ada dipasaran sekarang. iPhone baru itu juga diperkatakan akan dijual pada harga lebih kurang $200 (~RM608).

iPhone baru yang kecil dan murah ini dijangka akan diperkenalkan oleh Apple pada suku tahun ketiga tahun ini nanti. Selain daripada iPhone kecil ini, Apple juga diperkatakan sedang membangunkan pelbagai

Friday, February 11, 2011

Nokia Dan Microsoft Umumkan Kerjasama Strategik

Nokia dan Microsoft telah pun mengumumkan kerjasama strategik mereka, dimana Nokia akan mula menggunakan Windows Phone 7 sebagai salah satu strategi telefon pintar mereka.

Selain daripada itu, Ovi Maps yang dibangunkan oleh Nokia juga akan dijadikan salah satu perkara teras dalam perkhidmatan peta Microsoft, dan akan diintegrasikan bersama-sama dengan Bing Maps. Pada masa yang sama, kedai aplikasi dan kandungan Nokia juga akan diintegrasikan bersama-sama dengan

Thursday, January 27, 2011

Muka surat pengasas Facebook digodam

SAN FRANCISCO, Amerika Syarikat (AS) - Pengurusan laman sosial Facebook meningkatkan tahap keselamatan laman itu selepas muka surat milik pengasas laman itu, Mark Zuckerberg digodam oleh seorang penggodam misteri pada Selasa lalu.

Penggodam siber yang dikenali dengan nama #hackercup2011 itu menyatakan dalam muka surat Zuckerberg di Facebook: "Mari mulakan penggodaman. Jika Facebook memerlukan wang, selain pergi ke bank, mengapa Facebook tidak membenarkan

real AVATAR!!!hehe...


VICTORIA, Australia - Sekumpulan individu yang berenang pada waktu malam di Tasik Gippsland, baru-baru ini terkejut apabila tubuh mereka menjadi biru, lapor sebuah akhbar kelmarin.

"Ia kelihatan seperti kami bermain dengan cat radioaktif," kata seorang jurugambar, Phil Hart yang merakamkan gambar pelik itu apabila dia dan rakannya selesai berenang di sebuah tasik.

Cahaya itu terbentuk oleh satu tindak balas

Wednesday, January 26, 2011

AnTi GAy --> Jason Mraz sokong gay

ASON Mraz mengaku telah melamar kekasihnya, Tristan Prettyman untuk berkahwin. Bagaimanapun, mereka yang telah bertunang sebelum Krismas tahun lalu tidak akan berkahwin selagi cinta sejenis golongan gay tidak diberi hak untuk berkahwin seperti pasangan normal.

Hal itu diluahkan penyanyi yang cukup popular dengan lagu I'm Yours kepada Us Weekly.

Katanya: "Saya dan Tristan bersetuju untuk

Thursday, January 13, 2011

One Drop ke pasaran dunia

One Drop Perfumes kini menembusi pasaran antarabangsa seperti United Kingdom, Holland, Amsterdam, Ireland, Indonesia, Brunei, Singapura dan Filipina.


ZETTY menunjukkan sebahagian daripada produk One Drop Perfumes yang diberi imej baru lagi eksklusif.


MEMILIKI minyak wangi jenama antarabangsa seperti Calvin Klein, Estee Lauder, Elizabeth Arden, DKNY, Hugo Boss dan Davidoff boleh dikatakan kehendak hati yang mahu dipenuhi oleh sesiapa sahaja tidak kira lelaki atau wanita.

Namun, kerana harganya yang mahal mencecah ratusan ringgit dan mengandungi alkohol membuatkan seseorang itu terpaksa melupakan hasrat tersebut.

Melihat kepada permintaan terhadap minyak wangi tanpa alkohol yang semakin meningkat, One Drop Sdn. Bhd. One Drop tidak melepaskan peluang keemasan tersebut dengan menjadi perintis memperkenalkan wangian tanpa alkohol pertama di Malaysia dikenali dengan nama

Wednesday, January 12, 2011

Perodua kekal kereta terlaris di Malaysia

Perodua mengekalkan kedudukannya untuk tahun kelima berturut-turut di kalangan syarikat kereta di Malaysia apabila meningkat 13 peratus dan rekod jualan 188,600 unit tahun lalu dengan model MyVi muncul sebagai model jualan terlaris.

Pengarah Urusan Perodua, Datuk Aminar Rashid Salleh, berkata dalam proses itu, ia menguasai 31.2 peratus kepentingan pasaran kereta negara.

"Jualan tahun lepas didorong oleh permintaan menggalakkan untuk kereta kompak mampu milik berbanding 166,700 unit yang dijual pada 2009," katanya.

Beliau berkata,

Monday, January 10, 2011

Hari tanpa seluar panjang di New York

mujur tnpa suar pnjang..klu hari tnpa suar,kna pkai kain plekat la..thnk +ve ye..jgn plk ari tnpa suar,ape pn xpkai...memg aku xnek la tren..hehe..

NEW YORK - Ratusan penduduk di bandar ini tidak memakai seluar panjang dan skirt petang kelmarin semasa menaiki tren bawah tanah walaupun dalam suhu yang sejuk.

Mereka cuma memakai seluar dalam dan seluar pendek selain pelbagai jenis baju bagi meraikan ulang tahun ke-10 hari menaiki tren tanpa memakai seluar panjang.

Terdapat seorang lelaki yang memakai baju kot dan

Sunday, January 9, 2011

Pertukaran kerajaan bantutkan projek Stesen Bas Sungai Petani

ha???msa bla plk ada stsen bas baru kt sg.petani??
dk tgk byk je bngunan yg dbngunkn MPSPK skrg kt sp..
lbey kurg 80% siap..tp ada stsen bas bru plk yg dkatakn psal prtukaran krjaan??
jgn la cmni...klu psal tukr krjaan xkn la bnguan2 len leh je mmbngun smpai arini kt sngai ptani..cmanya psal mslah stsen bas memg dri aku sdar wjudnye sp smpai skrg stil xda prubhan..xkn psal ubah krjaan kot..whatever la...yg pnting aku nk stsen bas bru..bruk sgt stsen bas sg.ptani..sdgkn sg.ptani ni ada org dri luar ckp ssuai bg status bndaraya cmpare ngn a.star..2 org luar dri kdah la ckp...hehe..
kta wait n see la..stu brita baik ni ada stsen bas bru..
nk g cri la nnt aku blik sne..kt mne la nk wt bngunan 2..hehe


KERAJAAN melalui Bidang Keberhasilan Utama Negara (NKRA) menggariskan langkah untuk memperbaiki perkhidmatan pengangkutan awam di bandar. Pelbagai cara dilakukan termasuk mewujudkan Suruhanjaya Pengangkutan Awam Darat (SPAD) yang bertanggungjawab memperbaiki taraf perkhidmatan pengangkutan.

Kerajaan PAS Kedah pula melaungkan slogan ‘Kedah Sejahtera’. Bagaimanapun, sebagai penduduk di bandar Sungai Petani, saya tidak berasakan perubahannya.
Di bandar yang pesat membangun ini keadaan Stesen Bas Sungai Petani masih lagi seperti 1960-an. Tidak berbumbung dan tiada tempat menunggu yang selesa. Sudah berpuluh tahun penduduk di bandar ini menggunakan kemudahan awam yang tidak seberapa.

Di manakah tanggungjawab

iphonE 4 pn AkU xbLi lg..Dh nK kuAr iPhonE 5..hehe

NEW YORK - Penyebaran gambar dan video model baru telefon pintar iPhone di Internet baru-baru ini menimbulkan spekulasi dalam kalangan peminat gajet itu, lapor sebuah akhbar semalam.


Setelah laman web GlobalDirect-Parts.com menyiarkan video yang menunjukkan sebahagian rangka gajet itu, terdapat peminat yang tertanya-tanya sama ada ia adalah model baru iPhone 5.

Syarikat pengeluar iPhone, Apple, kemudian mengarahkan agar laman web itu tidak

Kapal mewah dikawal iPad

BERLIN - Satu perisian baru yang dicipta syarikat perkapalan Jerman dapat memberikan penumpang kawalan penuh terhadap keseluruhan kapal layar - kecuali sistem pengkemudian - hanya dengan menggunakan gajet iPad.

Penumpang kapal dapat mengawal peralatan hiburan dan suhu serta suasana di atas kapal, termasuk keadaan langsir dan lampu melalui sentuhan pada iPad, iaitu peranti keluaran syarikat teknologi Apple.

Kapten kapal akan memberikan sebuah iPad kepada setiap penumpang supaya perjalanan dapat disesuaikan dengan kehendak pelanggan melalui kawalan mereka sendiri.

Dengan bayaran sebanyak AS$850,000 (RM2.6 juta) untuk perjalanan selama

Saturday, January 8, 2011

FACEBOOK WILL END ON MARCH 15th!

PALO ALTO, CA –Mark Zuckerberg announced that Facebook will be shut down in March. Managing the site has become too stressful.

“Facebook has gotten out of control,” said Zuckerberg in a press conference outside his Palo Alto office, “and the stress of managing this company has ruined my life. I need to put an end to all the madness.”

Zuckerberg went on to explain that starting March 15th, users will no

Friday, January 7, 2011

Beckham lelong Porsche kesayangan

LOS ANGELES: Di sebalik gosip mengaitkan David Beckham dengan kemunculan semulanya di Liga Perdana Inggeris tidak lama lagi, bekas kapten pasukan England itu dilaporkan menjual kereta Porsche kesayangannya melalui eBay, semalam.

Sejak dua tahun lalu, Beckham, 35, menggunakan Porsche 911 itu di sekitar Beverly Hills.


Ketika ini dia bermain untuk pasukan LA Galaxy di liga bola sepak utama di Amerika Syarikat.

Menurut sumber, ketika perpindahannya itu masih tergantung, Beckham memutuskan untuk menjual kereta yang dibeli pada harga RM 475,550 itu.


Selepas dimiliki pada 2008, Beckham menghabiskan lebih RM230,000 untuk mengubah suai kenderaan itu mengikut cita rasanya.


Dalam tempoh kurang dari sehari, bidaan untuk Porsche 911 itu mencecah

Tuesday, January 4, 2011

HdIAh TahUN bAru..yea!!!hehe

Harga minyak Petrol RON97 akan naik lagi RM 0.10 seliter mulai 12.00 tengah malam ini dari RM 2.30 kepada RM 2.40 seliter. Kenaikkan ini dilihat dari jangkaan kenaikan yang akan berterusan kepada RON97 yang akan mencecah harga kepada lebih RM 3.00 seliter pada penghujung tahun ini mengikut satu maklumat yang saya perolehi.

Bagaimanapun harga petrol RON 95 masih kekal tidak berubah pada RM1.85 seliter.

Selain itu minyak Petrol RON95 juga akan mengalami beberapa kali kenaikan pada tahun ini pada kadar yang belum dipastikan lagi menurut sumber yang kami perolehi juga.

Inilah hadiah tahun baru 2011 untuk seluruh rakyat Malaysia.

Monday, January 3, 2011

FirsT PoST For 2011...

HAPPY NEW YEAR!!!!

sudah lma blog ni sepi tnpa khdiran ku...
so aku mnjelma sbg post yg prtama pd 4/1/2011 utk thun ni..
apa yg dpt aku katakn bhwa thun ni aku brazam tnggi...
stlah skian lma aku byk bljr erti hdup...
plg pnting dlm erti hdup ialh know to manage the money..
dlu msa zman skolah aku kaki joli..
pntang ada duit,mest mlaram..
mcm2 fon aku bli cz aku ska sgt ngn fon yg latest..
tp skrg aku sgt rsa btapa pntingnya duit..

smpai bla kta nk brgntung pd duit prents??
mntak mcm2 kt prents..diorg pn ada keinginan gk..
cm prents aku tringin nk wt umrah cz dh wt haji..
pd sma dh abs byk duit utk aku..byar duit pnjaman PT aku la ape la..

so 2009 mngjar aku utk brhnti dri joli..
2010 mnjelma utk mngjar aku bgaimana nk cri duit..
mlalui investment ke ape ke..from that aku bljar plk invsment in islam...
biasala..nk wt duit kna pgg pd hukum..klu x,haram kta mkn plk..

so 2011 mnjlma ngn investment yg aku akn lksanakn..
pd msa yg sma aku nk manage more proper..
cner nk more proper??aku pn ade bljar ckit2 cner org cina leh brjya dlm bsnes..
memg kta dh tahu pnca rzeki adlah 9/10 dtg dri wt bsnes...
tp igt??igt snang ALLAH nk bg cm2 sje..

ada jga rule yg ptut djaga bru leh cpai bsnes yg cmrlang..
rule bsnes leh la bljar dri ustaz2 yg brpnglman dlm bidang ni...
bla nk bsnes kna la modal yg tnggi..aku ni stdent cner nk dpt modal yg tnggi??

so aku trpksa bezakn yg mna khendak n yg mne kprluan..
aku trpksa lupakan macpro,smsung glaxy s,blackberry torch cz ni khendak..
insyaallah my target is 2013 i will hav own asset..
biar lh aku nek mto yg ada ni pn xpelh..
tp prents nk hdiahkn kreta bla dpt kje nnt..
alhamdulillah la cz diorg yg nk bg..
aku xmntak..tp klu xbg pn,xpe..cz kreta yg prents aku bg dlu pn stil ok lg..
syg plk klu nk pkai kreta len..huhu
neway, jnji ada asset yg xda aculmated dprction cm land,building ke..

so wish me luck 4 my life..hehe