w3Lc0m3


Thursday, April 16, 2009

KeNAngaN YG tErINdaH d UiTM masa PArt 1


bla aku bca kt blog keown wt aku trasa nk crita gk pnglman aku slma 3tahun d uitm kedah ni..
TQ keown cz bg idea utk aku nk kngsikn pnglman,knangn d uitm..

pd mulanya aku dpt twaran UiTM kdah,memg aku xnk trima sbb aku lbey ska ke KPTM or KUSZA..aku lbey ska dpt twran dri KUSZA n KPTM atas alsan memg aku minat kos 2..
dsbbkn family aku yg lbey mnglakkn aku amek IPTA sbb IPTA ni bidang professional,so aku pn trima je la twaran 2..
aku rsau gk nk msuk IPTA sbb org ckp IPTA ni tmpat org pndai..so aku rsa cm xssuai ngn diriku ini..masa hari pndftaran aku kt UiTM,aku bratur pnjang..masa 2 aku tgk hnya 2,3 org je laki..yg len sumenye gurl..aku pn nek glisah la npe rmai sgt gurl..tba2 ada org ckp yg aku msa 2 line up kt kwasn gurl..kwasan boy kt area len..p2tla gurl rmai sgt..hehe..memg masa 2 xda knalan lngsung yg dpt twaran sama ngn aku..
bila masuk je klej malinja A317,aku trtarik ngn keadaan bilik..sblm ni aku imagine cm asrama masa skolh mnengh..rpanya lg slesa..masa 2 aku dpt roomate sumenye dri budak skolah agama..pergh..aku respect diorg ni sumenye alim la..rpanye 2X5 ngn aku..hehe..
masa MMS kmi ni cm d anak tirikn sbb kmi kn frst batch..MPP pn xtau kwjudan kos kmi..huhu..
masa klas pertama,memg aku tulis ja apa yg lcturer ckp,apa yg lcturer 2lis..mklumla...masa 2 dk skema lg...hehe..bg aku masa part1 la plg lma tau x..sbb rsa cm mcm2 wt..lecturer yg plg garang masa 2,pn erny la..pn.khairul la lecturer plg smpoi masa 2..hehe..
knvoi raya plk yg plg aku xleh lpa,kmi g raya kt umh sue..tp xknal pn sue..hehe..sdgkn stu kos kn..masa mnggu exam la plg besh..aku,ujek,ikmal,hakim,keown sllu stdy kt surau..tepat pkul12 je,movie time..trus g lepak kt bilik ujek n tgk mvie...hehe...wa...byk lg nk cte ni..hehe
nnt smbung balik cte k..


video


video

kwn2....tgkla video kt atas...lgu yg kta kna hafal masa MMS dlu..hehe..
tp masa MMS aku lngsung xknal budak kos kta..yg aku igt pn yon..
cz dia stu geng ngn aku dlm lvrpool fan..hehe..
2 pn knal msa ari last MMS..kbtulan aje..ps2 knal la ujek..
sorg budak yg baik masa 2..haha..bg aku dia sorg yg skema masa 2(jgn mrah ye ujek)..
tp yg plg pnting is aku rasa cm stu CS budak dri IMAN cm ikmal,ujek,keown,hakim,farid n padil..geng terer cmputer plk aku pnggil geng star..geng yg brgelar ZAFT skrg ni..hehe..
masa part1 dlu aku kerap g ovrnite ngn geng2..byk abis duit kt ctu la..
masa part2 bru aku byk abis duit kt awek aku..awek yg impikn tlh pn trcpai cz dri skolah dlu aku cple ngn gurl pn juz bg diri ni xkseorngan..padahal dlm at ni dk rasa nk cri yg len..
aku minat gurl yg xsosial n fresh(xpnh cple)..so masa part2 la aku bru dpt awek cm ciri2 2..
so smpai skrg la dk cple lg..dlu,kini n slmanye(klu ada jdoh) cz dh boring br2kr awek..hehe..
mmbazirkn duit je..masa 2 ada 4cple dri budak CS..skrg ni tnggal 2cple je..tp dlm 2cple ni yg spcialnye mest 'abg' die dk kt kdah n 'syg' die dk kt slngor..mungkin nnt kmi kwen skli kot..kn zul kn??hehe..

nntkn smbungan strusnya dlm episod crita KeNAngaN YG tErINdaH d UiTM masa PArt 1
pd wktu n ari yg sama..stay tuned!!!hehe


17 comments:

Mrs Xiah ღ 시아준수 said...

waa.. nape ko tibe2 wat post cm ni ni? aku nk cite gak.. tp kn aku da xingat.. cm na? mm.. nt aku pk.. mm2..

medayn said...

yela..
kta kn dh sem last ni..
dk kt cni dh 3thun..
mest la byk knangan..
apa kata klu kta share knangn sma2...kn?kn?hehe

KyRuLzzz said...

sayu nya bila dengar kita di anak tirikan...

medayn said...

2la psal keown..huhu..
bukn stkat dlm uitm,dlm kos kta pn cm2..
yela..batch kta xbyk dekan..huhu..
so sllu d anak tirikn..

miss erhanis said...

hehe..tp aku ank kandung..bukan anak tiri...tidak2...nehi2..(sambil menarik2 rambut din)..hakhakhak

medayn said...

aduhhhhhhhh...........akit la ani...huhu..
bukn slah diri ni...
bukn ku pinta sume ni...
kna trima je la seadanye..
(ckp lmah lmbut smbil tampar dahi ani)
brsabarlah nak ye...
kta memg d anak tirikn masa 2..hehe

ikeen said...

mesti time line up2 din tenggelam kn..
sbb 2 la x nmpk boy's line up kt ne..huhu~
[jgn mara]

medayn said...

uiks...
mna ada tngglam..
sbb org nmpak la ada org tgur din..
lgpn masa 2 sume gurl prasan din ada kt ctu..
cma segan nk tgur je cz diorg nk sntiasa tgk mka din...
al-mklumla budak ensem kn..hehe

mrsxiah1612 said...

erk.. tibe2 aku rase cm nk demam

medayn said...

eh..npe rentap libau nk dmam??
xkn dmam wt system kot..hehe

mrsxiah1612 said...

xar.. bkn sbb sistem.. tp sbb pas bace ni

cma segan nk tgur je cz diorg nk sntiasa tgk mka din...
al-mklumla budak ensem kn..hehe
ps. aku xtaw html bekesan x kt blog's comment.. kang kalo kuar code 2 paham2 je la..

ikeen said...

aina :blh2...still kua..

din : din jgn pasan sgt..t terbantut pertumbuhan kaki n badan2..haha

mrsxiah1612 said...

hahaha.. din, sile bukak page aku and bace post jigeumcheorom or blog ckin aku pelangi and sile wat coz aku da tag ko.. hahaha..

ikeen said...

haha..ati2 din..t jwpn nye mengarot jew..
huuhu~

miss erhanis said...

hahah..aku nyer jwpn cool jer...jgn jeles..ahakz..

medayn said...

jwpn aku pn sempoi je..
haha...
smpoi ke ek??
mari kita sama2 tgk..

ikeen said...

uitm d hatiku...wujud mu di sini d tnh ank merdeka..hehe